Business & Finance Πέμπτη 21/07/2022, 09:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές μετά το άνοιγμα του Nord Stream

Φυσικό αέριο: Υποχωρούν οι τιμές μετά το άνοιγμα του Nord Stream

Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έπειτα από την επανεκκίνηση των ροών από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream, μετά από 10 ημέρες συντήρησης.

Το ρωσικό φυσικό αέριο άρχισε να ρέει προς τη Γερμανία, περίπου στο 30% της χωρητικότητας του αγωγού μεταξύ 6 π.μ. και 7 π.μ. τοπική ώρα. Οι παραγγελίες υποδεικνύουν ότι ο αγωγός θα λειτουργεί περίπου στο 40% της χωρητικότητάς του για την υπόλοιπη ημέρα, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με το τελευταίο διάστημα πριν από την έναρξη των εργασιών συντήρησης.

Η επανέναρξη των ροών αμβλύνει τους φόβους ότι η Ρωσία θα σταματήσει τις αποστολές και παρέχει κάποια ανακούφιση στην Ευρώπη, η οποία προσπαθεί να αποθηκεύσει φυσικό αέριο εν όψει του χειμώνα. Η Κομισιόν προετοιμάζεται για το χειρότερο, με ένα σχέδιο περιορισμού της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, καθώς πολλοί δεν περίμεναν ότι η Μόσχα θα άνοιγε τη στρόφιγγα.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια στην Ολλανδία, που αποτελούν το σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά, υποχώρησαν έως και 6,5% στο άνοιγμα και σημειώνουν τώρα πτώση 4,2% στα 148,50 ευρώ την μεγαβατώρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Φυσικό αέριο: Άρχισαν οι ροές μέσω του Nord Stream

Nord Stream: Πώς ο αγωγός έγινε τόσο σημαντικός στον πόλεμο του φυσικού αερίου

Κομισιόν: Η Ρωσία μας εκβιάζει – Προτείνει μείωση 15% στην κατανάλωση αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News