Business & Finance Τετάρτη 13/07/2022, 22:21
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Στο ήμισυ συρρικνώθηκε το έλλειμμα προϋπολογισμού τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι

ΗΠΑ: Στο ήμισυ συρρικνώθηκε το έλλειμμα προϋπολογισμού τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι

Μεγάλη συρρίκνωση παρουσίασε τον Ιούνιο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, περίπου στο ήμισυ αυτού που εμφάνισε την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς οι δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού περιορίστηκαν ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 89 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος ύψους 174 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2021, καταγράφοντας μείωση κατά 49%. Οι δαπάνες για τον συγκεκριμένο μήνα υποχώρησαν 12% στα 550 δισ. δολάρια, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 3% αγγίζοντας τα 461 δισ. δολάρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τον Ιούνιο.

Για τους εννέα πρώτους μήνες της τρέχουσας δημοσιονομικής χρήσης, που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 515 δισ. δολάρια έναντι 2,238 τρισ. δολαρίων που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης δημοσιονομικής χρήσης, σημειώνοντας πτώση 77%. Πρόκειται για μείωση ρεκόρ για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Τα έσοδα κατά την περίοδο αυτή ανέρχονται στα 3,835 τρισ.δολάρια, αυξημένα κατά 26% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αποτελώντας ποσό ρεκόρ, ενώ αντίθετα τα έξοδα μειώθηκαν 18% στα 4,35 τρισ.δολάρια. 

Οι ΗΠΑ παραμένουν σε τροχιά να εμφανίσουν έλλειμμα στο σύνολο της τρέχουσας δημοσιονομικής χρήσης μικρότερο του 1 τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, πριν από δυόμισι χρόνια.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μπεζ Βιβλίο Fed: Μείωση της ζήτησης και αυξήσεις στις τιμές για το επόμενο 12μηνο

Goldman Sachs: Οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν

Μεταποίηση ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό 2 ετών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

    
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News