Business & Finance Τετάρτη 23/12/2020, 06:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bέτο Τραμπ στο πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων

Bέτο Τραμπ στο πακέτο διάσωσης των 900 δισ. δολαρίων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απειλεί να μην υπογράψει σε νόμο το πακέτο μέτρων στήριξης των 892 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνει έκτακτα επιδόματα για τους Αμερικανούς που έχουν πληγεί από την πανδημία, χαρακτηρίζοντάς το «ντροπή». Αυτό που ζητάει ο Τραμπ είναι να αυξηθεί το ποσό στις επιταγές που θα μοιρασθούν στους πολίτες στα 2.000 δολάρια από 600 δολάρια, χαρακτηρίζοντας αυτό το ποσό «γελοία χαμηλό».

Οι δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης χρηματοδοτούνται προσωρινά έως τις 28 Δεκεμβρίου, περιμένοντας την έγκριση ομοσπονδιακών δαπανών ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2021, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.

Εάν δεν λυθεί το αδιέξοδο και δεν υπογράψει ο Τραμπ, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος μερικού shutdown των κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι απειλές του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου τινάζουν στον αέρα τις προσπάθειες του Κογκρέσου να ρίξουν νέο χρήμα στην οικονομία, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Το νομοσχέδιο που σχεδιάζουν να στείλουν στο γραφείο μου(για υπογραφή) είναι πολύ διαφορετικό του αναμενομένου», ανέφερε ο Τραμπ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. «Πραγματικά είναι ντροπή». Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητεί από το Κογκρέσο να αυξήσουν το ποσό στις επιταγές που θα δοθούν ως έκτακτο βοήθημα στους Αμερικανούς στα 2.000 δολάρια ή 4.000 για ζευγάρια, αντί για το «γελοία χαμηλό» ποσό των 600 δολαρίων που προβλέπει το νομοσχέδιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News