Business & Finance Τρίτη 22/12/2020, 08:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HΠΑ: «Πράσινο φως» του Κογκρέσου σε πακέτο στήριξης 900 δισ. δολαρίων

HΠΑ: «Πράσινο φως» του Κογκρέσου σε πακέτο στήριξης 900 δισ. δολαρίων

Έπειτα από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων και αδράνειας, το αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε την τελική έγκριση σε νέα δέσμη μέτρων στήριξης, ύψους 892 δισ. δολαρίων, εγκρίνοντας παράλληλα και τις σχετικές διατάξεις που επιτρέπουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στήριξης στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να υπογράψει σε νόμο το πακέτο.

Έπειτα από αρκετές ημέρες έντονων διαβουλεύσεων, η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων εργάσθηκαν πυρετωδώς για την έγκριση του νομοσχεδίου με τα νέα μέτρα στήριξης, που συνολικά ανέρχονται στα 2,3 τρισ. δολάρια εάν συμπεριληφθούν και οι δαπάνες έως τα τέλη του δημοσιονομικού έτους.

Το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης περιλαμβάνει έκτακτη πληρωμή 600 δολαρίων για τους περισσότερους Αμερικανούς, καθώς και πρόσθετα επιδόματα σε όσους έμειναν άνεργοι εξαιτίας της πανδημίας.

Το Κογκρέσο έδωσε το «πράσινο φως» στο δεύτερο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης λίγο προτού εκπνεύσει το προηγούμενο πρόγραμμα επιδομάτων.

Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο που το Κογκρέσο εγκρίνει πακέτο μέτρων στήριξης και έρχεται σε μια εποχή που η πανδημία σαρώνει τις ΗΠΑ, μολύνοντας περισσότερους από 214.000 Αμερικανούς την ημέρα και βάζει φρένο στην οικονομική ανάκαμψη. Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού έχει υπερβεί το φράγμα των 300.000.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News