Business & Finance Τρίτη 22/12/2020, 17:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HΠΑ: Σε ναδίρ τεσσάρων μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

HΠΑ: Σε ναδίρ τεσσάρων μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, υποχωρώντας σε χαμηλα τεσσάρων μηνών, καθώς η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού υποχρεώνει ολοένα και περισσότερες πολιτείες να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τα ταξίδια.

Ο δείκτης του Conference Board για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 88,6 από 92,9 του Νοεμβρίου και σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 97 μονάδες. Ο επιμέρους δείκτης προσδοκιών κινήθηκε ανοδικά, όμως ο δείκτης υφιστάμενων συνθηκών υποχώρησε.

Τα αναπάντεχα αποθαρρυντικά στοιχεία για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών έρχονται στη δημοσιότητα σε μια εποχή που τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ, βάζοντας φρένο στην οικονομική δραστηριότητα. Παρά τη μικρή ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παραμένει σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα εν συγκρίσει με τα επίπεδα προ πανδημίας.

«Η εικόνα των καταναλωτών για τις τρέχουσες συνθήκες επιδεινώθηκε δραματικά τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της απότομης έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19», εξηγεί η Λιν Φράνκο του Conference Board.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News