Business & Finance Τρίτη 22/12/2020, 16:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλά εννέα ετών οι εταιρικές χρεοκοπίες στις ΗΠΑ

Σε υψηλά εννέα ετών οι εταιρικές χρεοκοπίες στις ΗΠΑ

Ο χειρότερος Δεκέμβριος των τελευταίων εννέα ετών ήταν ο φετινός για το επιχειρείν στις ΗΠΑ, με 16 μεγάλες επιχειρήσεις να ανακοινώνουν την υπαγωγή τους σε καθεστώς πτώχευσης, ο υψηλότερος αριθμός από τον Δεκέμβριο του 2011.

Από την 1η Οκτωβρίου έχουν βάλει «λουκέτο» 44 αμερικανικές επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 50 εκατ. δολαρίων, καθιστώντας το τέταρτο τρίμηνο το χειρότερο από το 2009, όπως προκύπτει από στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ορισμένες από τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης σύμφωνα με το άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα επικαλέσθηκαν τη νόσο Covid-19 ως παράγοντα για τα οικονομικά τους προβλήματα. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για ντόμινο πτωχεύσεων την επόμενη χρονιά. Ο κλάδος του real estate δέχεται έντονες πιέσεις, σύμφωνα με τη Σίνθια Ρομάνο, global director της CohnReznick. «Οι κτηματομεσιτικές εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν για τους επόμενους 12 μήνες. Το real estate θα είναι το επόμενο ντόμινο εάν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης», επισημαίνει σε συνέντευξή της στο Bloomberg.

Aπό τις αρχές του έτους έχουν κατατεθεί 243 αιτήσεις πτωχεύσεων από εταιρείες με παθητικό άνω των 50 εκατ. δολαρίων, ο υψηλότερος αριθμός από το 2009, τότε που είχαν βάλει «λουκέτο» 290 επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News