Business & Finance Κυριακή 5/06/2022, 13:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεμέρ: H Γαλλία σε συζητήσεις με ΗΑΕ για προμήθεια πετρελαίου και ντίζελ

Λεμέρ: H Γαλλία σε συζητήσεις με ΗΑΕ για προμήθεια πετρελαίου και ντίζελ

Σε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται η Γαλλία ως προς την προσφορά πετρελαίου και ντίζελ, στην προσπάθειά της να βρει εναλλακτικές πηγές στην ρωσική ενέργεια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ. 

Ο υπουργός ανέφερε ότι η χώρα του σχεδιάζει να επιταχύνει τις επενδύσεις στο πλαίσιο της μετάβασής της σε καθαρότερες μορφές ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια με τη δημιουργία αιολικών πάρκων, προκειμένου να γίνει ανεξάρτητη ενεργειακά. 

«Αναζητάμε εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου και ντίζελ. Για παράδειγμα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορεί να αποτελέσουν λύση, τουλάχιστον προσωρινή, για την αντικατάσταση του ρωσικού πετρελαίου και ντίζελ. Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με το βασίλειο», είπε ο Λεμέρ σε συνέντευξή του στο CNews TV και Europe1 radio.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι οι ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου προς την Ε.Ε. θα μειωθούν κατά 92% έως τα τέλη του έτους ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας για πετρελαϊκό εμπάργκο. Ο ίδιος δε, δεν έχει αποκλείσει ούτε και ένα εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο. 

Η αναλογία των εισαγωγών φυσικού αερίου από Ρωσία, 2020

Πηγή: Eurostat, U.S. Energy Information Administration

Την ίδια στιγμή, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετον, δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για να διασπάσει την Ευρώπη, καθώς συνεχίζει να χρηματοδοτεί την πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα πρέπει να απελευθερωθούμε από το φυσικό αέριο, θα πρέπει να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την αυτονομία μας, καθώς ο Πούτιν θέλει να πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να διασπάσει την Ευρώπη. Τώρα, χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για να το κάνει», υπογράμμισε ο Μπρετόν. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Ανακοινώνεται η επιτάχυνση στις έρευνες για φυσικό αέριο σε Κρήτη και Ιόνιο

Διχάζει η πρόταση της Ευρωπαϊκήs Επιτροπής για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News