Business & Finance Τρίτη 17/05/2022, 12:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Θετική στην κατάσχεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας 

Γερμανία: Θετική στην κατάσχεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας 

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να κατασχεθούν κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι η Γερμανία, όπως διεμήνυσε σήμερα Τρίτη διά στόματος του υπουργού Οικονομικών της. 

«Είμαι ανοιχτός πολιτικά στην ιδέα της κατάσχεσης των ξένων περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντερ συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα, Handelsblatt, η οποία δημοσιεύθηκε και σε τρεις ακόμη ευρωπαϊκές εφημερίδες. 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη έχουν συζητηθεί τόσο σε επίπεδο G7, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Στην περίπτωση των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να διερευνήσουμε τι είναι νόμιμα εφικτό. Οφείλουμε να σεβαστούμε το γράμμα του νόμου, ακόμη και αν έχουμε να κάνουμε με Ρώσους ολιγάρχες», προσέθεσε. 

Ερωτηθείς αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική των Βρυξελλών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε επίσης ανοιχτός ως προς τη διαπραγμάτευση για προσαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για το χρέος. 

Αν και δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια αναθεώρηση των κανόνων της Συμφωνίας του Μάαστριχτ, τη βάση για τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., ωστόσο αναγνώρισε ότι οι κανόνες αυτοί πρέπει να είναι περισσότερο ρεαλιστικοί και αποτελεσματικοί. 

«Ο στόχος είναι όλες οι οικονομίες να μεγαλώνουν και τα δημοσιονομικά τους να είναι βιώσιμα. Προτείνω έναν συνδυασμό μιας πιο αξιόπιστης μακροπρόθεσμης πορείας προς τη μείωση του χρέους με ευέλικτους μεσοπρόθεσμους στόχους», ανέφερε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ζοζέπ Μπορέλ: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Σολτς: «Δεν διέκρινα αλλαγή στάσης» στον Πούτιν

Λαβρόφ: Όλοι θα υποφέρουν από τον «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» της Δύσης κατά της Ρωσίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News