Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 19:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τα assets του πλουσιότερου Ρώσου

Κυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τα assets του πλουσιότερου Ρώσου

Σε κατάσχεση δεύτερου περιουσιακού στοιχείου του πλουσιότερου άνδρα της Ρωσίας, Αλεξέι Μορντασόφ, προχώρησε η ιταλική κυβέρνηση. Αυτή τη φορά πρόκειται για συγκρότημα κατοικιών αξίας περίπου 105 εκατ. ευρώ στην Σαρδινία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της γειτονικής, Μάριο Ντράγκι.

Στην αρχή του μήνα, η ιταλική αστυνομία είχε προχωρήσει στην κατάσχεση ενός γιότ 65 μέτρων, το «Lady M», επίσης ιδιοκτησίας του Μορντασόφ και αξίας 65 εκατ. ευρώ.

Κυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τα assets του πλουσιότερου Ρώσου-1

φωτ. AP

Το μερίδιο στην TUI

Σε «κυνήγι» των περιουσιακών στοιχείων του Μορντασόφ έχει επιδοθεί και η οικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει πού κατέληξε το μερίδιο αξίας 1,1 δισ. ευρώ του δισεκατομμυριούχου στην TUI. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουριστικός όμιλος, ο μεγαλύτερος μέτοχος της TUI μετέφερε το μερίδιό του σε εταιρεία που ελέγχει η σύζυγός του Μαρίνα Μορντάσοβα με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Η μεταβίβαση μάλιστα πραγματοποιήθηκε την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος του, λίγο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, έχει εκκινήσει η έρευνα βάσει των κανόνων διεθνούς εμπορίου και πληρωμών εναντίον της Ondero, της εταιρείας δηλαδή όπου μεταβιβάστηκε το μερίδιο.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μικρότερο μερίδιο του Μορντασόφ στην TUI μεταβιβάστηκε στο ρωσικό επενδυτικό όχημα που ελέγχει ο ίδιος, το Severgroup.

Κυνηγητό σε όλη την Ευρώπη για τα assets του πλουσιότερου Ρώσου-2

Ο Μορντασόφ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. (φωτ. AP)

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Διαβάστε επίσης:

Πώς ξεγλίστρησε από κυρώσεις ο πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας;

Το δράμα του ολιγάρχη: «Δεν ξέρω πώς να ζήσω μετά τις κυρώσεις»

Να πού κρύβονται οι πλούσιοι Ρώσοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News