Business & Finance Τετάρτη 4/05/2022, 19:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Μέτρα για κατασκευή σταθμών LNG προανήγγειλε ο Σολτς

Γερμανία: Μέτρα για κατασκευή σταθμών LNG προανήγγειλε ο Σολτς

‘Αμεσα μέτρα για την κατασκευή τερματικών σταθμών LNG, αλλά και για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλεί ο πόλεμος στην γερμανική οικονομία, ανακοίνωσαν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο Σολτς δεσμεύθηκε να περάσει τον νόμο που θα διασφαλίζει ταχείες διαδικασίες για την κατασκευή σταθμών LNG πριν από τη θερινή παύση της λειτουργίας του γερμανικού κοινοβουλίου, ενώ η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο μέχρι τη Δευτέρα. Επιπλέον, θα προωθηθεί νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων, η οποία, όπως είπε ο Λίντνερ, θα προβλέπει π.χ. και το υποχρεωτικό άνοιγμα λογαριασμών των «υπόπτων» στη Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πάντως επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης για την άμβλυνση των οικονομικών βαρών των πολιτών. «Το κράτος δεν πρέπει να συμβάλει μέσω επιδοτήσεων στην περαιτέρω άνοδο των τιμών, οι οποίες έχουν ήδη αυξηθεί», είπε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο καγκελάριος ανακοίνωσε ακόμη «εντατικότερη υποστήριξη»,με αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων και παροχή βίζας, για όσους έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία προκειμένου να βρουν καταφύγιο στη Γερμανία και αναζητούν εργασία. Το ίδιο θα ισχύσει, διευκρίνισε, και για όσους έχουν εγκαταλείψει την Ρωσία για πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

ΙΟΒΕ: Στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ η συμβολή των γερμανικών επιχειρήσεων το 2020

Περισσότερο LNG, λιγότερο ρωσικό αέριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News