Business & Finance Παρασκευή 13/05/2022, 18:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει τον διαγωνισμό «Fintech Challenge for Ukraine»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει τον διαγωνισμό «Fintech Challenge for Ukraine»

Τηλεδιάσκεψη με την οποία θα εγκαινιάσει τον διαγωνισμό «Fintech Challenge for Ukraine» διοργανώνει για τη Δευτέρα 16 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο διεθνής διαγωνισμός προγραμματισμού θα λάβει χώρα διαδικτυακά τον Ιούνιο του 2022. Εταιρείες και ιδιώτες από όλο τον κόσμο καλούνται να αναπτύξουν τεχνολογικές λύσεις που θα βοηθήσουν τους Ουκρανούς στην καθημερινή τους ζωή, θα επιτρέψουν την παροχή βασικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις και θα στηρίξουν την ανάκαμψη της Ουκρανίας. Ο διαγωνισμός «Fintech Challenge for Ukraine» θα περιλαμβάνει εργαστήρια ιδεών και έναν μαραθώνιο προγραμματισμού για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου. Ο διαγωνισμός «Fintech Challenge for Ukraine» διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (EDFA) σε συνεργασία με την Ουκρανική Ένωση Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας και Καινοτόμων Εταιρειών (UAFIC) με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ FISMA).

Η Επίτροπος κ. Μαγκίνες θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στην εναρκτήρια εκδήλωση της Δευτέρας 16 Μαΐου. Ομιλίες θα εκφωνήσουν επίσης η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Εύα Καϊλή, η Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας κ. Μαρίνα Λάζεμπνα, και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας κ. Κίριλο Σεβτσένκο. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του «Fintech Challenge for Ukraine» από την UAFIC και την EDFA.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Σταδιακή κατάργηση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις covid

Δανεισμός εκτός τραπεζών – H νέα πραγματικότητα προβληματίζει τους επόπτες

Startups: «Τρέχουν» οι επενδύσεις από ελληνικά family offices και corporate venture capitals

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News