Business & Finance Τρίτη 26/04/2022, 18:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Επίσκεψη Σίμσον στις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για τις καθαρές μορφές ενέργειας

Κομισιόν: Επίσκεψη Σίμσον στις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για τις καθαρές μορφές ενέργειας

Τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, όπου θα συνεχίσει τις κοινές εργασίες για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και των προσπαθειών της ΕΕ να απεξαρτηθεί από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, η Επίτροπος θα βρεθεί στο Ατλάντικ Σίτι όπου θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ Συμπράξεων για την Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια (IPF) 2022 και στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ενέργειας ΗΠΑ-ΕΕ για την Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια. Θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, κ. Τζένιφερ Γκράνχολμ, και θα μιλήσει σε τοπικώς διαπιστευμένα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου. Την Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει σε δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχετικά με τα σχέδια της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, σχέδια τα οποία επέσπευσε ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία.  

Αργότερα, η Επίτροπος θα παραστεί σε γεύμα εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της ενέργειας και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θέμα ημερών η απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό πετρέλαιο

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των αδειών ΑΠΕ

Βιομηχανίες: Ζητούν παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών στην αγορά ενέργειας

H Ε.Ε. θα απεξαρτηθεί εντελώς από το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο έως το 2027

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News