Business & Finance Τρίτη 3/05/2022, 21:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πιθανο το σενάριο αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πιθανο το σενάριο αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο

Ήρθε η ώρα για τις κεντρικές τράπεζες να λάβουν δράση για να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Στο ίδιο πλαίσιο, η ίδια σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων δανεισμού ακόμη και στην συνεδρίαση του Ιουλίου.

«Τα λόγια δεν είναι αρκετά τώρα, πρέπει να δράσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη στην γερμανική Handelblatt. «Με βάση την σημερινή οπτική, νομίζω πως είναι πιθανή μία αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο», σημείωσε η ίδια.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λούις Ντε Γκίντος σήμανε επίσης ότι ο Ιούλιος είναι ένα από τα ενδεχόμενα σενάρια για αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι η πιο πιθανή περίοδος. Άλλα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου έχουν επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζεται το σενάριο για αύξηση του επιτοκίου νωρίς το τρίτο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι η Σνάμπελ συγκαταλέγεται μεταξύ των μελών που ασκούν μεγάλη επιρροή στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

Η ίδια υποστήριξε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις διευρύνονται, καθώς οι τιμές καταναλωτή εκτινάχθηκαν κατά ποσοστό ρεκόρ 7,5% τον Απρίλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ντε Γκίντος: Αύξηση των επιτοκίων από τον ερχόμενο Ιούλιο (;)

Κάζακς (ΕΚΤ): Υπάρχει χώρος για 3 αυξήσεις επιτοκίων το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News