Business & Finance Παρασκευή 29/04/2022, 18:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετοχές Tesla 8,5 δισ. δολ πούλησε ο Μασκ τις τελευταίες μέρες

Μετοχές Tesla 8,5 δισ. δολ πούλησε ο Μασκ τις τελευταίες μέρες

Επιπλέον μετοχές της Tesla αξίας 4,5 δισ. δολαρίων πούλησε ο Έλον Μασκ, όπως διαφαίνεται από σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε μέσω της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Από την ανακοίνωση της συμφωνίας για εξαγορά της Twitter, ο επικεφαλής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχει πουλήσει μετοχές συνολικής αξίας 8,5 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, ο Μασκ είχε ξεκινήσει να ρευστοποιεί το μερίδιό του στην Tesla πολύ νωρίτερα. Τους τελευταίους έξι μήνες έχει πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 25 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ προχώρησε σε συμφωνία για εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 21 δισ. αναμένεται να προέλθουν από ίδια κεφάλαια. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσοστό αυτού του ποσού θα προέλθει από τις μετοχές του στην Tesla. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του ίδιου στo Twitter, πλέον σταματά τις πωλήσεις μετοχών Tesla.

Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνονται επιφυλακτικοί μετά την συμφωνία εξαγοράς, με πολλούς να ανησυχούν ότι ο Μασκ δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την διοίκηση τόσων εταιρειών (της Tesla, της Twitter, της SpaceX, της the Boring Company και της Neuralink). Σήμερα όμως, η μετοχή ανακάμψε και κινείται ανοδικά σημειώνοντας κέρδη περίπου 3,33% λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Tέσσερα πράγματα που μπορούν να μάθουν οι άλλοι CEOs από τον Μασκ

Γιατί ο Τζεφ Μπέζος έχασε 13 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News