Business & Finance Πέμπτη 7/04/2022, 19:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρική τράπεζα Ρωσίας: Θα σταματήσει να αγοράζει χρυσό σε σταθερή τιμή

Κεντρική τράπεζα Ρωσίας: Θα σταματήσει να αγοράζει χρυσό σε σταθερή τιμή

Από αύριο 8 Απριλίου, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα σταματήσει να αγοράζει χρυσό στην προσυμφωνημένη τιμή από εμπορικές τράπεζες. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κεντρική τράπεζα, αυτό οφείλεται «σε σημαντική αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς».

Σημειώνεται ότι στις 25 Μαρτίου, η Τράπεζα είχε δηλώσει ότι θα αγοράζει χρυσό σε σταθερή τιμή τω 5.000 ρουβλίων ανά γραμμάριο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Έκτοτε όμως, η αξία του ρωσικού νομίσματος έχει ανακάμψει σημαντικά έναντι του δολαρίου. Συγκεκριμένα, η ισοτιμία στις 25 Μαρτίου ήταν για 5.000 ρούβλια περίπου 52 δολάρια, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό είναι περίπου 62 δολάρια.

Η τιμή του χρυσού στην διεθνή αγορά έχει παραμείνει σταθερή στα περίπου 60 δολάρια το γραμμάριο ή 1.900 δολάρια η ουγγιά.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών χρυσού παγκοσμίως. Ωστόσο, οι εταιρείες επεξεργασίας της χώρας δεν μπορούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά του Λονδίνου, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά χρυσού στον κόσμο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

To ερώτημα των 140 δισ. δολαρίων: Μπορεί η Ρωσία να πωλήσει τα τεράστια αποθέματα χρυσού της;

Κρεμλίνο: Πιθανό το default αλλά θα είναι τεχνητό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News