Business & Finance Τετάρτη 6/04/2022, 08:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτέλους! Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να κάνουν «edit»

Επιτέλους! Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να κάνουν «edit»

To Twitter επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει το κουμπί του edit, που θα επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν αλλαγές σε ήδη δημοσιευμένα tweets τους, όμως αρνείται ότι πήρε την ιδέα από τον νέο μεγαλομέτοχό του, Elon Musk, ο οποίος έκανε δημοσκόπηση για το εάν το θέλουν οι followers του. 

Οι χρήστες του Twitter ζητούν το κουμπί του edit εδώ και χρόνια, για να μπορούν να διορθώνουν τυχόν ορθογραφικά ή άλλα λάθη. Μέχρι σήμερα, το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να διαγράψουν ένα tweet και να το ποστάρουν ξανά. 

Σε post του, το Twitter έγραψε ότι δουλεύει πάνω στο κουμπί του edit από το 2021 και θα δοκιμάσει τη νέα δυνατότητα με επιλεγμένους χρήστες που έχουν συνδρομητικό λογαριασμό στο Twitter Blue, τους επόμενους μήνες. 

Το Twitter δίσταζε έως τώρα να προσθέσει επιλογή επεξεργασίας των tweets υπό το φόβο της κακής χρήσης. Για παράδειγμα, τι γίνεται εάν κάποιο tweet γίνει viral και μετά ο χρήστης το αλλάξει; 

Η συζήτηση για το edit φούντωσε τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο Elon Musk έχει αγοράσει το 9,3% του Twitter. 

Μία από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να ρωτήσει τους 80 εκατ. followers του εάν θέλουν τη δυνατότητα edit. 

Ο CEO της εταιρείας, Parag Agrawal, άφησε να φανεί ότι είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του Musk, λέγοντας πως το poll είναι σημαντικό και καλώντας τους χρήστες να «ψηφίσουν προσεκτικά». 

Την 1η Απριλίου, ο επίσημος λογαριασμός του Twitter έγραψε «δουλεύουμε πάνω σε ένα κουμπί για edit», κάτι το οποίο τη στιγμή εκείνη θεωρήθηκε πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως, το tweet συγκέντρωσε πάνω από 1,3 εκατ. likes, δείχνοντας ότι αυτό είναι κάτι που θέλουν οι χρήστες του Twitter. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Το θέλουν όλοι οι χρήστες του Twitter – Θα το κάνει ο Elon Musk;

Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Elon Musk

«Απλά στήνω το twttr μου»: Ο CEO της Silicon Valley που έγινε meme

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News