Business & Finance Δευτέρα 14/03/2022, 19:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Διάλειμμα» από τον καναπέ το 2022: Η μετοχή της Netflix έχασε τα κέρδη της πανδημίας

«Διάλειμμα» από τον καναπέ το 2022: Η μετοχή της Netflix έχασε τα κέρδη της πανδημίας

Στα χαμηλότερα επίπεδα από την επέλαση της πανδημίας και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2020 κινείται η μετοχή της Netflix, η οποία αγγίζει περίπου στα 332 δολάρια, έχοντας χάσει τουλάχιστον την μισή της αξία από το υψηλό του περασμένου Νοεμβρίου. Η υποχώρηση αποτελεί σημάδι της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως, που υποχρέωσε τους πελάτες της Netflix να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στις οθόνες.

Αυτό φαίνεται και στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα της Netfix, όπου ο αριθμός των συνδρομητών ήταν χαμηλότερος από το προσδοκώμενο και σε κάθε περίπτωση κινείτο σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το 2020 και τις αρχές του 2021.

Στρατηγική

Η διόγκωση της συνδρομητικής βάσης της εταιρείας streaming στις αρχές του 2020 τής επέτρεψε να αλλάξει την στρατηγική της. Ενδεικτικά, η Netflix ανέτρεψε την μακρά παράδοση του Χόλιγουντ, όπου η κάθε ταινία έπαιζε στους κινηματογράφους για περίπου τρεις μήνες προτού γίνει διαθέσιμη σε πλατφόρμα streaming. Επίσης, η Netflix στράφηκε πιο έντονα στην παραγωγή δικού της περιεχομένου, ενώ επίσης εγκαινίασε και το μοντέλο κυκλοφορίας ολόκληρων σεζόν σε μία ημέρα.

Η νέα στρατηγική έχει οδηγήσει αφενός σε αύξηση του κόστους παραγωγής, αφετέρου σε ανταγωνιστικές πιέσεις από άλλες αντίστοιχες εταιρείες, με αποτέλεσμα η Netflix να φαίνεται να επανεξετάζει την στρατηγική της. Ωστόσο, στην δεδομένη στιγμή φαίνεται πως η υποχώρηση της μετοχής οφείλεται στην συρρίκνωση του αριθμού των συνδρομητών.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί βουτιά στην τιμή της μετοχής τον Ιανουάριο, όταν η εταιρεία έκανε προβλέψεις για μολις 2,5 εκατ. νέους συνδρομητές το επόμενο τρίμηνο, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ανέρχονταν σε 8,3 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έντονος ανταγωνισμός έχει υποχρεώσει την Netflix να ανεβάσει τις τιμές των πακέτων της σε πολλές χώρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τη σειρά με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι

Netflix: Οι ταινίες και οι σταρ που θα δούμε το 2022

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι απατεώνων που ξέπλενε Bitcoin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News