Life & Arts Δευτέρα 14/02/2022, 14:43
LIFE & ARTS

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι απατεώνων που ξέπλενε Bitcoin

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι απατεώνων που ξέπλενε Bitcoin

Ντοκιμαντέρ παραγωγής Netflix ετοιμάζεται για το ζευγάρι που κατηγορείται για μία από τις μεγαλύτερες κρυπτοληστείες, μόλις μία εβδομάδα μετά τη σύλληψή τους. Ο Ilya Lichtenstein και η Heather Morgan (ή άλλως «Razzlekhan» ο «Κροκόδειλος της Wall Street», όπως αποκαλούσε τον εαυτό της στο κανάλι της στο YouTube), προσπάθησαν να ξεπλύνουν περίπου 3,6 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με τις κατηγορίες, είχαν αποκτήσει από χακάρισμα της πλατφόρμας Bitfinex το 2016.

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι απατεώνων που ξέπλενε Bitcoin-1

Η «Razzlekhan» ανέβαζε βίντεο με ραπ τραγούδια.

Σκηνοθέτης της μίνι σειράς ντοκιμαντές θα είναι ο Chris Smith, ο οποίος ήταν εκτελεστικός παραγωγός του Tiger King και σκηνοθέτης του FYRE: The Greatest Party That Never Happened. Επίσης, εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο NickBilton, ο οποίος και ήταν στην παραγωγή του The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, το ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Theranos.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Netflix δεν ανακοίνωσε πότε θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ ούτε και ποιοι θα είναι οι ηθοποιοί.
Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Morgan και τον Lichtenstein για συμμετοχή στο χακάρισμα της Bitfinex, όποτε ένας χάκερ μετέφερε 119.756 Bitcoin σε ψηφιακό πορτοφόλι που συνδέεται με τον Lichtenstein. Το ζευγάρι επιχείρησε να ξεπλύνει τα χρήματα μέσω ενός «λαβυρίνθου» συναλλαγών, που συμπεριελάμβαναν αγορές χρυσού και NFTs.

Σημειώνεται όταν έλαβε χώρα το χακάρισμα, τα περιουσιακά στοιχεία είχαν αξία περίπου 71 εκατ. δολαρίων. Έκτοτε, η αξία τους έχει ανέλθε στα 4,5 δισ. δολάρια. Τα 3,6 δισ. δολάρια που ανέκτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν η μεγαλύτερη οικονομική κατάσταση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Verge

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτο-ληστεία: Βρέθηκε λεία 3,6 δισ. δολαρίων μετά από χακάρισμα του 2016

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News