Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 14:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: Τρίτος γύρος κυρώσεων με στόχο Πούτιν και Λαβρόφ

Ε.Ε.: Τρίτος γύρος κυρώσεων με στόχο Πούτιν και Λαβρόφ

Έναν τρίτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με στόχο αυτή τη φορά τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλούνται Reuters και Financial Times.

Oι FT, επικαλούμενοι τρία άτομα με γνώση του ζητήματος, αναφέρουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. σκοπεύουν να εγκρίνουν το απόγευμα της Δευτέρας το «πάγωμα« των ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου ηγέτη και του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός Ε.Ε. για τον Πούτιν και τον Λαβρόφ, σε μια συμβολική κίνηση ότι το μπλοκ αφήνει ανοιχτές τις διπλωματικές διόδους.

Επιπλέον, θα υπάρξει και νέα δέσμη μέτρων κατά τραπεζών και βιομηχανιών της Ρωσίας. Το ζήτημα συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλούς ηγέτες να τάσσονται υπέρ ενός τρίτου γύρου οικονομικών κυρώσεων.

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Το μπλοκ θα μπορούσε να στοχεύσει περισσότερους ολιγάρχες» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος στο Reuters.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις αυτές θα «χτυπήσουν» περαιτέρω τον οικονομικό και ενεργειακό τομέα της Ρωσίας. Δεν είναι γνωστό, όμως, πότε θα ενεργοποιηθούν.

Ερωτηθείς αν θα σταματήσουν οι εισαγωγές κάρβουνου που πραγματοποιεί η Πολωνία από την περιοχή του Ντονμπάς, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το θέμα αυτό τέθηκε από τις χώρες της Βαλτικής κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

«Συζητήθηκε πώς μπορούμε σταδιακά να σταματήσουμε [τις εισαγωγές αυτές]» σημείωσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Οι κυρώσεις δεν έπεισαν τη Ρωσία – Πολεμάμε μόνοι μας

Ευρώπη: Ποιες τράπεζες ανησυχούν για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Ε.Ε: Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας – Στο στόχαστρο οικονομία, ενέργεια, μεταφορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News