Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 09:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Visa: Δεκτές οι κάρτες της από την Amazon στη Βρετανία

Visa: Δεκτές οι κάρτες της από την Amazon στη Βρετανία

Σε συμφωνία με την Amazon ήρθε η Visa προκειμένου οι κάρτες της να γίνονται δεκτές από τα καταστήματά της και στην ιστοσελίδα της στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η δεύτερη χθες Τετάρτη. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa που εκδίδονται στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των υψηλών τελών που χρεώνει στις συναλλαγές.

Νωρίτερα φέτος, η ηγέτιδα του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στην ιστοσελίδα της εκεί, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τη Visa για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με τα τέλη πληρωμής.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο που επιβάλλεται από την Ε.Ε. στα τέλη που χρεώνουν οι εκδότες καρτών δεν ισχύει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

«Η Visa είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσειμια ευρεία, παγκόσμια συμφωνία με την Amazon. Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει την αποδοχή της Visa σε όλα τα καταστήματα και τις ιστοσελίδες της Amazon, καθώς και μια κοινή δέσμευση για συνεργασία σε πρωτοβουλίες νέων προϊόντων και τεχνολογίας, με σκοπό τη διασφάλιση της εμπειρίας για καινοτόμες πληρωμές για τους πελάτες μας στο μέλλον», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Visa μέσω email στο Reuters.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News