Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 10:29
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ

Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ

Είναι γνωστό ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά στα περισσότερα μέρη του κόσμου από το ξέσπασμα της πανδημίας, όμως σε μερικές πόλεις, το real estate αψηφά τη βαρύτητα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Λονδίνο, όπου ένα διαμέρισμα μόλις 7 τ.μ. πωλείται με τιμή εκκίνησης τα 60.000 ευρώ. 

Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ-1

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα μικρότερο και από θέση πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός βικτωριανού κτιρίου στο Κλάπτον, του Ανατολικού Λονδίνου. Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι είναι ένα από τα μικρότερα διαμερίσματα στη βρετανική πρωτεύουσα. 

Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ-2

Το μικροσκοπικό στούντιο έχει υπερυψωμένο κρεβάτι, κάτω από το οποίο έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος για ντουλάπια και για φούρνο μικροκυμάτων. Διαθέτει επίσης ένα αναδιπλούμενο τραπέζι και νεροχύτη, καθώς και ξεχωριστό χώρο με τουαλέτα, νιπτήρα και ντους. 

Το διαμέρισμα βγαίνει σε δημοπρασία σήμερα και οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν 24 ώρες να δώσουν τις προσφορές τους. Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ-3

«Το διαμέρισμα είναι μικρό, αλλά από την άλλη, δεν μπορείς να αγοράσεις ακίνητο στο κεντρικό Λονδίνο για 50.000 λίρες, επομένως είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει κάποιος το πρώτο του βήμα στην αγορά κατοικίας», λέει ο Stuart Collar-Brown, του My Auction. 

Και μπορεί οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ένα τόσο μικρό διαμέρισμα να φαντάζουν εξωφρενικές, όμως η πανάκριβη αγορά του Λονδίνου δίνει συχνά τέτοια παράξενα δείγματα. 

Μπορείτε να ζήσετε σε σπίτι 7 τ.μ.; Στο Λονδίνο θα σας κοστίσει 60.000 ευρώ-4

To 2019, ένα διαμέρισμα 9,1 τ.μ. στο Χάκνεϊ είχε πουληθεί αντί 200.000 λιρών και έναν χρόνο αργότερα, ένα στούντιο 7,3 τ.μ. στο Κένσινγκτον είχε αλλάξει χέρια στην ίδια τιμή. 

Στο Δυτικό Λονδίνο, ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα που είχε κρεβάτι μέσα στην κουζίνα νοικιαζόταν πρόσφατα αντί 1.000 ευρώ τον μήνα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ikea: Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει σε 10 τ.μ.; Με ενοίκιο 0,77 ευρώ τον μήνα, ναι

Σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για το πιο στενό διαμέρισμα του Λονδίνου

Real estate: Σε πόσα χρόνια θα κάνετε απόσβεση εάν αγοράσετε διαμέρισμα στην Αθήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News