Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 11:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Maersk: Deal 1,6 δισ. για ενίσχυση μεταφορών – Συνεχίζουν και φέτος τα προβλήματα

Maersk: Deal 1,6 δισ. για ενίσχυση μεταφορών – Συνεχίζουν και φέτος τα προβλήματα

Τις δραστηριότητές της επί στεριάς ενισχύει η Moller – Maersk εξαγοράζοντας έναντι 1,68 δισ. δολαρίων την εταιρεία φορτηγών Pilot Freight Services. Η μεγαλύτερη εταιρεία container και μεταφορών παγκοσμίως, άφησε να εννοηθεί ότι προέβη στην εξαγορά, διότι τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες πρόκειται να συνεχιστούν και στο 2022.

Μάλιστα, η εταιρεία σήμερα ανακοίνωσε επίσης και τις προβλέψεις για την κερδοφορία της φέτος, οι οποίες είναι χαμηλότερες από την μέση εκτίμηση. Η εταιρεία ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι αναμένει ισχυρή δυναμική το πρώτο εξάμηνο φέτος και στη συνέχεια προβλέπει ότι θα επέλθει «κανονικοποίηση στον ωκεανό» στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου.

Αυτό όμως ουσιαστικά σημαίνει πως τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του έτους, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι εκρηκτικές τιμές στις μεταφορές φορτίων δια θαλάσσης.

Για ολόκληρο το 2022 προβλέπει πως τα κέρδη EBITDA θα σκαρφαλώσουν στα περίπου 24 δισ. δολάρια φέτος, ελαφρώς χαμηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές (στα 24,4 δισ. δολάρια).

«Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον, όπου βγαίνουμε από μία πανδημία και για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε πολλή εμπειρία με τέτοιου είδους καταστάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk,  Soren Skoso, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg. Το αποτέλεσμα θα είναι «πολύ παρόμοιο με αυτό που είχαμε πέρυσι, δηλαδή ρεκόρ σε κάθε επίπεδο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ακριβαίνουν οι τηλεοράσεις: Κέρδη-ρεκόρ για ναυτιλιακές μεταφοράς κοντέινερ

Καθυστερήσεις στα κοντέινερσιπ – Μερική μόνο αποκλιμάκωση στις μεταφορές

Εφοδιαστικές αλυσίδες: Πώς οι αργές παραδόσεις «ροκανίζουν» την ανάπτυξη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News