Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 09:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ένιωσα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του»: Το ανθρώπινο πρόσωπο του Elon Musk

«Ένιωσα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του»: Το ανθρώπινο πρόσωπο του Elon Musk

Το ανθρώπινο πρόσωπο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Elon Musk, έρχεται στην επιφάνεια μέσω της αλληλογραφίας του με τον πατέρα ενός εφήβου που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με Tesla.

Τα emails που αντάλλασσε για εβδομάδες ο CEO της Tesla με τον πατέρα περιλαμβάνονται στα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν σε δικαστήριο στο πλαίσιο άλλης δίκης για θάνατο που σχετίζεται με αυτοκίνητο της εταιρείας.

Ο Barrett Riley οδηγούσε το Tesla Model S του πατέρα του στις 8 Μαΐου του 2018, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, καθώς έτρεχε με ταχύτητα άνω των 180 χλμ και έπεσε πάνω στον τοίχο σπιτιού στη Φλόριντα. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα τόσο ο Riley όσο και ο  φίλος του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού να σκοτωθούν.

Περίπου 24 ώρες αργότερα, ο Musk έστειλε email στον πατέρα του θύματος, James Riley. Ο CEO της Tesla εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και ρώτησε τον Riley εάν θα ήθελε να μιλήσουν. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάνεις ένα παιδί», του έγραψε. Ο James Riley απάντησε ότι θα ήθελε να μιλήσουν, όμως αργότερα επανήλθε, γράφοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν είναι ακόμα έτοιμοι για αυτή τη συζήτηση.

«Καταλαβαίνω», του απάντησε ο Musk. «Ο πρώτος μου γιος πέθανε στα χέρια μου. Ένιωσα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον γιο του, Nevada Alexander Musk, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 10 εβδομάδων, από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Τα emails δείχνουν έναν ευάλωτο, συναισθηματικό Musk, πολύ διαφορετικό από τη δημόσια εικόνα του, που συχνά είναι εκείνη ενός θρασύ επιχειρηματία της Silicon Valley.

Μάλιστα, ο Musk εκπλήρωσε την επιθυμία του Riley να κάνει αλλαγές στο σύστημα των Tesla, ώστε οι γονείς να μπορούν ευκολότερα να ελέγχουν την μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορεί να τρέξει ένα αυτοκίνητο. Στο εγχειρίδιο των Tesla, μάλιστα, αναφέρεται ότι η λειτουργία αυτή αφιερώνεται στην μνήμη του Barrett Riley.

«Δεν έχω ζητήσει ποτέ αναγνώριση για κάτι στη ζωή μου, αλλά θα ήταν ωραίο να αναγνωριστεί ότι η απώλεια του Barrett και του Edgar οδήγησε στη βελτίωση της ασφάλειας για άλλους», έγραψε ο Riley στον Musk στις 31 Μαΐου του 2018. Δύο  ημέρα νωρίτερα, ο Musk είχε πει στον Riley ότι στην Tesla «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την ασφάλεια. Οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και εγώ οδηγούμε Tesla και ακόμα και εάν δεν ήταν έτσι, και πάλι θα έκανα ό,τι μπορώ».

Δύο χρόνια μετά την ανταλλαγή των emails, ο Riley κατέθεσε αγωγή κατά της Tesla, ισχυριζόμενος ότι  η μπαταρία λιθίου του Tesla πυροδότησε μια ανεξέλεγκτη φωτιά. Ήταν εκείνη, και όχι η πρόσκρουση, που σκότωσε τον Barrett Riley, είπε. Η υπόθεση θα εκδικαστεί φέτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πίτερ Διαμαντής: Ο Έλληνας φίλος του Elon Musk εξηγεί γιατί έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου 

Ο παρεξηγημένος Elon Musk: Τι λένε για τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης αυτοί που τον γνωρίζουν

Γιατί ο Elon Musk λέει ότι «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News