Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 14:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SOS από Elon Musk: Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τον Άρη

SOS από Elon Musk: Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τον Άρη

O Elon Musk έχει έξι παιδιά, όμως ανησυχεί γιατί ο υπόλοιπος κόσμος δεν ακολουθεί το παράδειγμά του.

 

«Θα έπρεπε να ανησυχούμε πολύ περισσότερο για την κατάρρευση του πληθυσμού», έγραψε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στο Twitter, έπειτα και από τη δημοσίευση στοιχείων που δείχνουν ότι ο ρυθμός των γεννήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4% από το 2019 στο 2020, για να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1979. 

Ο Musk, που είναι ο ιδρυτής της SpaceX, έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει μία ανθρώπινη αποικία στον Άρη, με τους πρώτους πυραύλους που θα μεταφέρουν ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη να φτάνουν μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια. Όμως τώρα, ανησυχεί ότι δεν θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για τον Άρη.  

 

«Εάν δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι  για τη Γη, τότε σίγουρα δεν θα υπάρχουν αρκετοί για τον Άρη», έγραψε στο Twitter. 

Τον περασμένο μήνα, ο Musk είχε προειδοποιήσει πως εκτός και εάν ο κόσμος αρχίζει να κάνει περισσότερα παιδιά, «ο πολιτισμός θα καταρρεύσει». 

«Πιστεύω ότι ένας  από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πολιτισμό είναι τα χαμηλά ποσοστά των γεννήσεων και η απότομη μείωση των ποσοστών αυτών», είχε πει στο CEO Council της Wall Street Journal. 

Η πολυπληθής οικογένεια του Musk αποτελείται από τα δίδυμα  Xavier και Griffin (17 ετών), τα τρίδυμα Kai, Saxon και Damian (15 ετών) και τον ενός έτους X ? A-Xii. 

Το πρώτο του παιδί, o Nevada Alexander Musk, γεννήθηκε το 2002, αλλά πέθανε όταν ήταν μόλις 10 εβδομάδων από σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έλον Μασκ: Κάντε παιδιά να σωθεί ο πολιτισμός μας

Tesla: Πώς ο κολοσσός του Έλον Μασκ πήρε το όνομά του

Γιατί ο Elon Musk λέει ότι «οι διακοπές μπορεί να σε σκοτώσουν»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News