Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 13:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο 19χρονος που παρακολουθεί Musk, Bezos και Gates: Πανέξυπνος επιχειρηματίας ή εκβιαστής;

Ο 19χρονος που παρακολουθεί Musk, Bezos και Gates: Πανέξυπνος επιχειρηματίας ή εκβιαστής;

Ο 19χρονος Jack Sweeney από τη Φλόριντα δηλώνει πως ο Elon Musk είναι το ίνδαλμά του. Για αυτό και έστησε έναν λογαριασμό στο Twitter που χρησιμοποιεί ελεύθερα διαθέσιμα στοιχεία για να παρακολουθεί και να καταγράφει το πού βρίσκεται το ιδιωτικό τζετ του δισεκατομμυριούχου ανά πάσα στιγμή. Όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης του ζήτησε να κατεβάσει τον λογαριασμό, επικαλούμενος λόγους ασφάλειας, ο 19χρονος προφανώς βρήκε μια καλή ευκαιρία να βγάλει χρήματα.

Αρχικά, ο Elon Musk του προσέφερε 5.000 δολάρια για να κατεβάσει τον λογαριασμό. Ο Sweeney προσπάθησε να διαπραγματευτεί, λέγοντας ότι θα το έκανε για 50.000 δολάρια, όμως το αποτέλεσμα ήταν ο δισεκατομμυριούχος να τον κάνει block.

Κατόπιν αυτού, και με τον λογαριασμό του να αναφέρεται στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου, ο Sweeney αποφάσισε να επεκτείνει την «επιχείρησή» του, δημιουργώντας και άλλους λογαριασμούς, που παρακολουθούν τις κινήσεις των ιδιωτικών αεροπλάνων και άλλων «rich and famous».

Όπως αποκάλυψε στον Guardian, έχει δημιουργήσει 16 τέτοιους αυτόματους λογαριασμούς στο Twitter (bots), που καταγράφουν τις κινήσεις των τζετ του ιδρυτή της Microsoft Bill Gates, του Jeff Bezos της Amazon, του δισεκατομμυριούχου entrepreneur Mark Cuban και του ράπερ Drake.

Δημιούργησε επίσης την ιστοσελίδα Ground Control για να βγάλει χρήματα, προσφέροντας υπηρεσίες παρακολούθησης σε θαυμαστές διαφόρων celebrities. Θέλει, άλλωστε, να έχει μία διέξοδο, για την περίπτωση που το Twitter κλείσει τους λογαριασμούς του, καθώς είναι σαφές ότι αυτοί παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των συγκεκριμένων ατόμων και δημιουργούν ζητήματα για την ασφάλειά τους.  

Οι διαπραγματεύσεις με τον Elon Musk

Τώρα, ο Sweeney ελπίζει ότι ο Elon Musk θα ανοίξει και πάλι τη διαπραγμάτευση για να αγοράσει τον λογαριασμό του @ElonJet, με σκοπό να τον κλείσει.

Ο 19χρονος, που δημιούργησε τον λογαριασμό τον Ιούνιο του 2020, δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον δισεκατομμυριούχο CEO της Tesla, που όπως λέει, είναι το ίνδαλμά του.

«Ετοιμαζόμουν να πάω για ύπνο και ξαφνικά λέω ‘Ω θεέ μου, ο Elon μόλις μου έστειλε μήνυμα να κατεβάσω τον λογαριασμό μου’. Ήταν τρελό», δηλώνει στον Guardian.

Πραγματικά, στο πρώτο μήνυμα που του έστειλε, ο Musk του έγραφε: «Μπορείς να κατεβάσεις (τον λογαριασμό); Είναι ζήτημα ασφαλείας. Δεν θα μου άρεσε η ιδέα να με πυροβολήσει κανένας τρελός».

«Και μετά μου πρόσφερε 5.000 δολάρια για να είναι πιο δύσκολο για τον κόσμο να τον εντοπίσει και για να κατεβάσω τον λογαριασμό, και εγώ του έκανα την αντιπρότασή μου», εξήγησε ο Sweeney στον Guardian.

Ο 19χρονος επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τον Musk απαντώντας του: «Υπάρχει περίπτωση να ανεβάσεις το ποσό στα 50.000 δολάρια; Θα ήταν μεγάλη βοήθεια στο κολλέγιο και ίσως να μου επέτρεπε να αγοράσω ένα αυτοκίνητο, ίσως ακόμα και ένα Model 3».

Όμως ο Musk του είπε τελικά ότι δεν νιώθει άνετα να πληρώσει, κάτι στο οποίο ο Sweeney απάντησε πως θα ήταν διατεθειμένος να κατεβάσει τον λογαριασμό με αντάλλαγμα μία θέση μαθητείας στην Tesla.

«Αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που του είπα. Και μετά με έκανε block», λέει.

Βλέποντας το όνομά του να φιγουράρει από το Bloomberg έως το CNN, ο Sweeney αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και να παρακολουθεί και άλλους δισεκατομμυριούχους. Προφανώς, βλέπει ότι μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, είτε μπαίνοντας σε διαπραγμάτευση με επιχειρηματίες που θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους, είτε κεφαλαιοποιώντας με κάποιον τρόπο τα 15 λεπτά διασημότητάς του.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο 19χρονος έχει κιόλας μία προσφορά εργασίας από την εταιρεία εκμίσθωσης ιδιωτικών τζετ, Stratos Jet Charters.

Ο πρόεδρος και CEO της Stratos, Joel Thomas, δηλώνει ότι εκτίμησε την δημιουργικότητά του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Ένας 19χρονος γνωρίζει την κάθε του κίνηση

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News