Business & Finance Παρασκευή 4/02/2022, 10:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Τι την οδηγεί σε αύξηση 17% της συνδρομής Prime στις ΗΠΑ

Amazon: Τι την οδηγεί σε αύξηση 17% της συνδρομής Prime στις ΗΠΑ

Την αύξηση της συνδρομής Amazon Prime στις ΗΠΑ κατά 17% ανακοίνωσε χθες η Amazon, την ίδια ημέρα στην οποία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ΄ τρίμηνο του 2021, διάστημα κατά το οποίο τα καθαρά της κέρδη διπλασιάσθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. 

Βάσει της ανακοίνωσης, της ηγέτιδας του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου, η μηνιαία συνδρομή για την υπηρεσία, Amazon Prime, αυξάνεται στα 14,99 δολάρια, από 12,99 δολάρια και η ετήσια στα 139 δολάρια, από 119 δολάρια. 

Το υψηλότερο μεταφορικό κόστος, αλλά και η ταυτόχρονη άνοδος του μισθολογικού κόστους είναι οι λόγοι για την απόφαση αυτή, όπως αιτιολόγησε η εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι η Amazon, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 14,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο ή 27,75 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα της τάξεως των 137,41 δισ. δολαρίων. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε το τριήμερο που περιλαμβάνει τις Black Friday και Cyber Monday, ήταν από πλευράς πωλήσεων το καλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ. 

Amazon on Thursday said it was raising the price of its annual U.S. Prime subscriptions by 17%, as it looks to offset higher costs for shipping and wages that it expects to persist this year.

Παράλληλα, όμως με τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της να εκτινάσσεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έπρεπε να προβεί αφενός σε επενδύσεις για να ενισχύσει την εφοδιαστική της αλυσίδα και τα κέντρα διανομής, αφετέρου χρειάσθηκε να αυξήσει τις απολαβές στο προσωπικό της, προκειμένου να τους κρατήσει στο δυναμικό της. 

Πρόσφατα άλλωστε ανακοίνωσε ότι το εργατικό δυναμικό στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 25.000 το 2021, φθάνοντας συνολικά στους 70.000 εργαζόμενους. Η αύξηση αυτή των θέσεων εργασίας δεν συνάδουν με τον σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς είχε εξαγγείλει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει το 2021, 10.000 νέες θέσεις εργασίας, κλείνοντας την περυσινή χρονιά με 55.000 μόνιμους εργαζόμενους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Η Amazon κάνει προσλήψεις στην Αθήνα: Τι ζητάει, οι μισθοί

Amazon: Δημιουργεί 1.500 θέσεις μαθητευόμενων στη Βρετανία 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News