Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 12:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Δημιουργεί 1.500 θέσεις μαθητευόμενων στη Βρετανία 

Amazon: Δημιουργεί 1.500 θέσεις μαθητευόμενων στη Βρετανία 

Τη δημιουργία 1.500 θέσεων για μαθητευόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Amazon. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προσφερθούν 40 προγράμματα εισαγωγικό επίπεδο έως πτυχίου και σε αυτά θα περιλαμβάνονται προγράμματα για τις εκδόσεις, για το λιανικό εμπόριο, το μάρκετινγκ και ένα πρόγραμμα που θα είναι επικεντρωμένο στην περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση. 

Το εργατικό δυναμικό της Amazon στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 25.000 το 2021, φθάνοντας συνολικά στους 70.000 εργαζόμενους. Η αύξηση αυτή των θέσεων εργασίας δεν συνάδουν με τον σχεδιασμό της εταιρείας, καθώς είχε εξαγγείλει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει το 2021 10.000 νέες θέσεις εργασίας, κλείνοντας την περυσινή χρονιά με 55.000 μόνιμους εργαζόμενους. 

Ωστόσο, η μεγάλη αύξηση των παραγγελιών δημιούργησε ανάγκες για επιπλέον προσωπικό για τα κέντρα διανομής και παραδόσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και κάπως έτσι προέκυψαν οι επιπλέον 15.000 νέες προσλήψεις. Σε αυτές όμως συμπεριλαμβάνονται και προσλήψεις για στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. 

Η επέκτασή της όμως στη Βρετανία δεν αφορούσε μόνο το εργατικό της δυναμικό, καθώς μέσα στο 2021 άνοιξε τα πρώτα φυσικά καταστήματα, 17 στο σύνολο, 15 Amazon Fresh food στο Λονδίνο και δύο καταστήματα λιανικής πώλησης τεσσάρων αστέρων στο Λονδίνο και στο Κεντ, τα οποία πωλούν επιλεγμένα προϊόντα από την Amazon και από μικρότερους Βρετανούς λιανοπωλητές. 

Η ηγέτιδα στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο υποστηρίζει ότι έχει επενδύσει 32 δισ. στερλίνες στη Μεγάλη Βρετανία από το 2010, μια επένδυση την οποία δεν έχει καταφέρει να την κάνει ακόμη απόσβεση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
 
 

 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News