Business & Finance Κυριακή 16/01/2022, 11:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Θα απαιτεί πιστοποιητικό ενισχυτικής δόσης από τους εργαζόμενους

Apple: Θα απαιτεί πιστοποιητικό ενισχυτικής δόσης από τους εργαζόμενους

Πιστοποιητικό για λήψη της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για τους εργαζόμενους τόσο εντός της εταιρείας όσο και στα καταστήματα λιανικής πώλησης, θα απαιτήσει η Apple, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «The Verge» επικαλούμενη εσωτερικό email.

Αρχής γενομένης από τις 24 Ιανουαρίου, οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιασθεί ή όσοι δεν έχουν υποβάλει αποδεικτικά για τον εμβολιασμό τους, θα χρειάζεται να υποδεικνύουν αρνητικά τεστ για να εισέλθουν στους χώρους εργασίας της εταιρείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δίχως όμως να ξεκαθαρίζεται αν το αρνητικό τεστ θα ισχύει για τους εταιρικούς υπαλλήλους και εκείνους στα σημεία λιανικής πώλησης.

«Λόγω της φθίνουσας αποτελεσματικότητας των πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και της εμφάνισης μεταλλάξεων υψηλής μεταδοτικότητας όπως η Όμικρον, η ενισχυτική δόση αποτελεί πλέον μέρος της ανανέωσης του εμβολιασμού σας κατά της Covid-19 και σοβαρών ασθενειών», υπογραμμίζεται στο εσωτερικό σημείωμα

Πολλές εταιρείες στις ΗΠΑ καθιστούν πιο αυστηρούς τους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιβάλλοντας τον εμβολιασμό, ενώ καθυστερούν την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η μητρική του Facebook, Meta, έδωσε εντολή για ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα γραφεία. Επίσης, καθυστέρησε την επαναλειτουργία των γραφείων της στις ΗΠΑ έως τις 28 Μαρτίου, αντί για τις 31 Ιανουαρίου όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Την περασμένη Παρασκευή, η μητρική της Google, Alphabet, ανακοίνωσε ότι προσωρινά θα επιβάλλει τα εβδομαδιαία τεστ για όσους εισέρχονται στα γραφεία της στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα, με δημοσίευμα της ιστοσελίδας, «The Information», η Amazon προσφέρει στους εργαζομένους στις αποθήκες στις ΗΠΑ 40 δολάρια, προκειμένου να λάβουν την ενισχυτική δόση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News