Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 10:14
BUSINESS & FINANCE

Τζόνσον – Μπέζος: Τι συζήτησαν στη Ν. Υόρκη

Τζόνσον – Μπέζος: Τι συζήτησαν στη Ν. Υόρκη

Το ζήτημα της φορολογίας τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της φορολογίας και ελπίζει ότι θα υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας της G7 για τους φόρους» δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αναφερόμενος στην συνάντηση.

Ο Μπέζος δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δωρεές φέτος οι οποίες θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Η δέσμευση αυτή εντάσσεται στην πρωτοβουλία που είχε ανακοινώσει για το Bezos Earth Fund, το οποίο ο ιδρυτής της Amazon άρχισε να λειτουργεί πέρυσι για να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την χορήγηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην χρηματοδότηση επιστημόνων, ακτιβιστών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που αγωνίζονται κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δέσμευση του Bezos Earth Fund, να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια» ανέφερε Ντάουνινγκ Στριτ. «Ο πρωθυπουργός και ο κ. Μπέζος συμφώνησαν να συνεργαστούν για να δουν τι περισσότερο θα μπορούσε να γίνει εν όψει και κατά την COP26» προστίθετο στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News