Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 20:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Σπάει τα ρεκόρ εισπράξεων η πρώτη ημέρα της Prime Day 

Amazon: Σπάει τα ρεκόρ εισπράξεων η πρώτη ημέρα της Prime Day 

Τις περισσότερες εισπράξεις από διαδικτυακές αγορές στις ΗΠΑ σε διάστημα 24 ωρων για το 2021 προβλέπεται να σημειώσει η Amazon χθες Δευτέρα, που ήταν η πρώτη από τις δύο ημέρες της Prime Day των 48ωρων εκπτώσεων που προσφέρει κάθε χρόνο, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Τα έσοδα αναμένεται να φθάσουν στα 5,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 8,7% σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα τους υπολογισμούς της ερευνητικής εταιρείας Adobe Analytics, η οποία καταγράφει τα δεδομένα από περισσότερες από 1 τρισ. επισκέψεις στις ιστοσελίδες λιανικής πώλησης και από περισσότερα από 100 εκατ. αντικείμενα 18 διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων. 

Αν τελικά τα έσοδα φθάσουν σε αυτό το ύψος, τότε θα ξεπεράσουν αυτά από την περυσινή Ημέρα των Ευχαριστιών, το ύψος των οποίων ανήλθε στα 5,1 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Adobe Analytics, οι λιανοπωλητές με τζίρο περισσότερο του 1 δισ. δολαρίων το χρόνο, είδαν το έσοδά τους να ενισχύονται κατά 28%, ενώ οι μικρότεροι έμποροι με ετήσια έσοδα λιγότερο των 10 εκατ. δολαρίων, είδαν τις εισπράξεις τους να σημειώνουν άνοδο 22%. 

Όπως αναφέρει η ερευνητική εταιρεία, τα προϊόντα στα οποία παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες εκπτώσεις ήταν τα παιχνίδια, με τις τιμές τους στην πλατφόρμα της Amazon να υποχωρούν κατά μέσο όρο κατά 12%. Οι τιμές των συσκευών κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 5,2%, ενώ των ηλεκτρονικών ειδών περί του 3%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News