Business & Finance Πέμπτη 31/12/2020, 18:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τζ. Μπέζος και ο αριθμός 3 της επιτυχίας του 

Ο Τζ. Μπέζος και ο αριθμός 3 της επιτυχίας του 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Τζεφ Μπέζος, όπως όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο έχει κι αυτός τα μυστικά του για το δικό του success story. 

Μέρος αυτών αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο το οποίο μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Invent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, πάντοτε η σκέψη του είναι τρία χρονιά μπροστά σε σχέση με το παρόν, όταν έχει να κάνει με την εταιρεία του την Amazon. 

«Όταν έχω μια καλή συνδιάσκεψη με τη Wall Street αναφορικά με την τριμηνιαία επίδοση της εταιρείας μου, οι άνθρωποι θα με σταματήσουν και θα μου πουν: “Συγχαρητήρια για το τρίμηνο” και θα τους απαντήσω  “Ευχαριστώ”, αλλά αυτό που πραγματικά σκέφτομαι είναι ότι αυτό το τρίμηνο προγραμματίσθηκε πριν τρία χρόνια», αναφέρει στο βιβλίο.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, ο Μπέζος και η ομάδα του εργάζονται για ένα τρίμηνο το οποίο «πρόκειται να εφαρμοσθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2023», σύμφωνα με τα γραφόμενά του. 

Το έτερο μυστικό του έχει να κάνει πάλι με τον αριθμό 3 και συγκεκριμένα, με το πόσες κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. 

«Ως ανώτερο στέλεχος, γιατί πληρώνεστε πραγματικά; Πληρώνεστε για να λαμβάνετε έναν μικρό αριθμό υψηλής ποιότητας αποφάσεων», τονίζει.

«Αν παίρνω τρεις καλές αποφάσεις την ημέρα, είναι αρκετό, και θα πρέπει η ποιότητά τους να είναι τόσο υψηλή όσο μπορώ να τις κάνω πράξη».

Τα πράγματα ήταν διαφορετικά όταν η Amazon ξεκίνησε ως μια άσημη εταιρεία στα μέσα της δεκαετίας του 1990, είπε. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπρεπε να παίρνει εκατοντάδες αποφάσεις την ημέρα και παράλληλα να φτιάχνει και παραγγελίες.

Τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα όταν η Amazon μπήκε στο χρηματιστήριο το 1997 και ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας αυξήθηκε από 158 σε 614 εκείνη τη χρονιά. 

Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο σε ολόκληρο τον κόσμο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News