Business & Finance Τρίτη 1/02/2022, 16:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Επέστρεψαν οι εργαζόμενοι  στα γραφεία τους 

Goldman Sachs: Επέστρεψαν οι εργαζόμενοι  στα γραφεία τους 

Στα γραφεία τους για πρώτη φορά μέσα στο 2022 επέστρεψαν οι εργαζόμενοι της Goldman Sachs σήμερα Τρίτη και γίνεται έτσι μία από τις πρώτες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που προβαίνει στ αυτή την κίνηση. 

Οι τράπεζες ήταν από τις επιχειρήσεις που τάσσονταν υπέρ της επιστροφής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, ωστόσο η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον τις έκανε να αναθεωρήσουν τα σχέδιά αυτά, μεταθέτοντάς τα στη διάρκεια των διακοπών και τον Ιανουάριο. 

Ήδη από χθες Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στη Jefferies έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους, μία τράπεζα που κινήθηκε ταχέως ως προς την υιοθέτηση της τηλεργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν οι υπάλληλοι της Citigroup, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα αναμένεται να γίνει το ίδιο και με τους εργαζόμενους στη Morgan Stanley και στη JP Morgan.

Από τη μεριά της η Bank of America έχει αρχίσει να φέρνει πίσω εργαζόμενους, ωστόσο δεν έχει δώσει μια γενικευμένη εντολή, καθώς μόνο στις περιοχές όπου καταγράφεται υποχώρηση των κρουσμάτων επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα υποκαταστήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών στις ΗΠΑ.

Ήδη από χθες Δευτέρα, οι υπάλληλοι της Deutsche Bank έχουν επιστρέψει στα γραφεία, με την υποχρέωση να επιδείξουν αρνητικό τεστ 72 ωρών για τον κορωνοϊό. Παράλληλα από εδώ και στο εξής,  θα υποχρεούνται να κάνουν τεστ μία φορά την εβδομάδα και η τράπεζα θα διεξάγει τεστ στους χώρους των γραφείων, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στη BNP Paribas θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία τους. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News