Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 14:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA: Αύξηση 23% των καθαρών κερδών το δ΄ τρίμηνο του 2021

BofA: Αύξηση 23% των καθαρών κερδών το δ΄ τρίμηνο του 2021

Η αύξηση των δανείων και οι επιχειρηματικές συμφωνίες η δραστηριότητα των οποίων ήταν ιδιαίτερα έντονη, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επωφελείς για την Bank of America, η οποία είδε τα καθαρά της κέρδη στο κλείσιμο του 2021 να αυξάνονται κατά 23% και να ξεπερνούν συγχρόνως τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εκ των έξι μεγαλυτέρων αμερικανικών τραπεζών, τα καθαρά της κέρδη το δ΄ τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 6,77 δισ. δολάρια ήτοι 0,82 σεντς ανά μετοχή, από 5,21 δισ. δολάρια ή 0,59 σεντς η μετοχή τον αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. 

Παράλληλα τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 22,06 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές της Refinitiv, ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 76 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα στα 22,18 δισ. δολάρια. 

Για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με όρους περιουσιακών στοιχείων, το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής συνείσφερε σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση αυτής της υγιούς εικόνας, καθώς συμμετείχε σε μια σειρά από εξαγορές και συγχωνεύσεις, ήταν ανάδοχος σε αρκετές Αρχικές Δημόσιες Προσφορές και λειτούργησε ως σύμβουλος σε συμφωνίες με εταιρείες απόκτησης ειδικού σκοπού (SPACs).

H Bank of America, όπως και οι υπόλοιπες Big 6 τράπεζες της Wall Street (JP Morgan, Wells Fargo, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley), αναμένεται να έχουν μια ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά το 2022, καθώς οι επερχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά από δύο χρόνια που βρίσκονταν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο, θα ενισχύσουν τα έσοδα από τα δάνεια. 

Ειδικότερα, η BofA είναι μια τράπεζα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις διακυμάνσεις των επιτοκίων σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της, εξαιτίας της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου της και του ισολογισμού της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News