Business & Finance Σάββατο 29/01/2022, 08:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Διπλασιασμός των ετήσιων αποδοχών του CEO στα 35 εκατ. δολάρια

Goldman Sachs: Διπλασιασμός των ετήσιων αποδοχών του CEO στα 35 εκατ. δολάρια

Σε διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του διευθύνοντα συμβούλου της για το 2021 προχώρησε η Goldman Sachs, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι απολαβές του Ντέιβιντ Σόλομον από τα 17,5 εκατ. δολαρία to 2020, θα ανέλθουν στα 35 εκατ. δολάρια.

Οι αποδοχές είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτές των ομολόγων του Σάλομον στις big banks της Wall Street, καθώς τα ετήσια κέρδη τους ανέκαμψαν το 2021 χάρη στις προβλέψεις για ζημίες από δάνεια που σχετίζονται με την πανδημία και οι οποίες δεν προέκυψαν.

Η Morgan Stanley θα καταβάλει στον CEO, Τζέιμς Γκόρμαν, 35 εκατ. δολάρια, ενώ η JPMorgan αύξησε την αμοιβή του Τζέιμι Ντίμον στα 34,5 εκατ. δολάρια.

Η συνολική αμοιβή του Σόλομον για το 2021 περιλαμβάνει τον ετήσιο βασικό μισθό ύψους 2 εκατ. δολαρίων και απολαβές ύψους 33 εκατ. δολαρίων, το 70% των οποίων είναι με τη μορφή μετοχών και αφορούν τους στόχους της τράπεζας.

Πέρυσι το διοικητικό συμβούλιο της Morgan Stanley είχε κάνει περικοπές ύψους 10 εκατ. δολαρίων από τις ετήσιες απολαβές των 27,5 εκατ. δολαρίων του Σόλομον, προκειμένου να διευθετήσει νομικά έξοδα που σχετίζονται με τον ρόλο της τράπεζας στο σκάνδαλο διαφθοράς 1Malaysia Development.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία από τον Lloyd Blankfein το 2018, ο Σόλομον καταβάλει προσπάθειες να διαφοροποιήσει τα έσοδα της τράπεζας, εστιάζοντας περισσότερο σε προβλέψιμες ροές, όπως η καταναλωτική τραπεζική και η διαχείριση περιουσίας, ενώ παράλληλα μειώνει την εξάρτηση από τις επιχειρήσεις που εστιάζουν στις κεφαλαιαγορές.

Η αμερικανική τράπεζα είχε έσοδα ύψους 21,64 δισ. δολαρίων το 2021, έναντι 9,46 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News