Business & Finance Παρασκευή 21/01/2022, 18:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 3 εκατ. δολαρίων για τον Jamie Dimon το 2021

Αύξηση 3 εκατ. δολαρίων για τον Jamie Dimon το 2021

Αύξηση 3 εκατ. δολαρίων είχε το 2021 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, με τις συνολικές αποδοχές του να ανέρχονται σε 34,5 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 9,5%. Το συνολικό ποσό συμπεριλαμβάνει τον βασικό του μισθό ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, το μπόνους του ύψους 5 εκατ. δολάρια, καθώς και 28 εκατ. δολάρια από μετοχές. Σημειώνεται πως ο μισθός του και το μπόνους παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με το 2020.

Κατά μέσον όρο, οι εργαζόμενοι στην JPMorgan είχαν ετήσιο εισόδημα 80.102 δολαρίων το 2020, που σημαίνει ότι οι αποδοχές του Dimon ενα έτος αργότερα ήταν περίπου 430 φορές υψηλότερες.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος είχε δηλώσει μιλώντας στο Fox Business πως «το κόστος του εργατικού προσωπικού ανεβαίνει. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε». Ο ίδιος είχε όμως παραδεχθεί ότι η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα υπόλοιπα σενάρια, όπως για παράδειγμα το σενάριο της ύφεσης. «Είναι πολύ χειρότερο να διαμαρτυρόμαστε όταν η ανεργία φθάνει στο 15% και έχουμε ύφεση, από το να διαμαρτυρόμαστε επειδή οι μισθοί ανεβαίνουν τόσο γρήγορα» είχε τονίσει.

Όπως ανακοίνωσε η JPMorgan την προηγούμενη εβδομάδα, τα ετήσια έσοδά της για το 2021 ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ ύψους 125,3 δισ. δολαρίων, ενώ τα καθαρά έσοδα στα 48,3 δισ. δολάρια. Επίσης, η τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των μερισμάτων στο 1 δολάριο ανά μετοχή από 90 σεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοδική πορεία της τράπεζας συμπαρέσυρε και τη μετοχή της, που εκτοξεύθηκε κατά 25% στο σύνολο του 2020. Ωστόσο, από την αρχή του έτους η μετοχή της υποχωρεί κατά 7% λόγω των ανησυχιών για τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του επιτοκίου δανεισμού από τη Fed.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Jamie Dimon: Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τόσο τεράστια πίεση στους μισθούς

Ποιους επενδυτές θεωρεί ανόητους ο Jamie Dimon

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News