Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 14:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Έρχονται φθηνότερα εισιτήρια φέτος

Ryanair: Έρχονται φθηνότερα εισιτήρια φέτος

Μειώσεις έρχονται στις τιμές των εισιτηρίων της Ryanair, ώστε να ενισχύσει τη ζήτηση ενόψει της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών σε πολλούς από τους προορισμούς που εξυπηρετεί. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, παρότι σχεδιάζει να αυξήσει τις πτήσεις της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οικονομική της κατάσταση είναι «εξαιρετικά αβέβαιη» για το επόμενο διάστημα.

Οι απώλειες της Ryanair τους τρεις τελευταίους μήνες του 2021 ανήλθαν σε 96 εκατ. ευρώ. Πρόκειται βέβαια για τεράστια βελτίωση σε σχέση με τις απώλειες των 321 εκατ. ευρώ της ίδιας περιόδου το 2020.

Για να δώσει όμως ώθηση στο πρώτο τρίμηνο του 2022, η Ryanair δήλωσε ότι θα χρειαστεί «σημαντική προσαρμογή των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα» για να προσελκύσει πελάτες. Το γεγονός αυτό όμως ενδέχεται να επηρεάσει την κερδοφορία της.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η αεροπορική προβλέπει απώλειες ύψους 450 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2022.

«Υστερία των media»

Ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες της Ryanair ήταν λιγότεροι από το αναμενόμενο μέσα στην χριστουγεννιάτικη περίοδο ήταν η «υστερία των media» για την μετάλλαξη Όμικρον, όπως δήλωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα η Ryanair ανέμενε για τον Δεκέμβριο 11 εκατ. πελάτες, αλλά εν τέλει είχε 9,5 εκατ.

Από εδώ και στο εξής, και εφόσον απεδείχθη πλέον ότι η μετάλλαξη Όμικρον καλύπτεται από τα εμβόλια, η Ryanair αναμένει μεγάλη αύξηση στην επιβατική κίνηση και έχει φτιάξει ανάλογα το πρόγραμμα πτήσεών της. Ενδεικτικά, για ολόκληρο το 2022 αναμένει κρατήσεις στο 114% σε σχέση με το 2019. Μέχρι το 2026 επίσης αναμένει αύξηση των επιβατών ατησίως στους 225 εκατ., ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ανέρχεται στα 149 εκατ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary δήλωσε σήμερα «αυτά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε κάθε θετικά ή αρνητικά νέα σχετικά με την Covid και θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε όλους τους μετόχους να αναμένουν περαιτέρω αναταραχές προτού κηρυχθεί εδώ στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο ότι η κρίση της Covid έχει παρέλθει».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Guardian

Διαβάστε επίσης:

Νέα εταιρεία cargo με τα αεροσκάφη «φάλαινες» της Airbus

Θυμάστε τα σπίτια του 1 ευρώ στην Ιταλία; Δείτε τι έκανε το Airbnb

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News