Business & Finance Τρίτη 25/01/2022, 22:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εταιρεία cargo με τα αεροσκάφη «φάλαινες» της Airbus

Νέα εταιρεία cargo με τα αεροσκάφη «φάλαινες» της Airbus

Δυναμική είσοδο στην αγορά μεταφοράς φορτίων κάνει η Airbus, δημιουργώντας τη δική της αεροπορική εταιρεία, η οποία θα χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη τύπου BelugaST. Τα εν λόγω αεροσκάφη, τα οποία παίρνουν το όνομα από τις φάλαινες beluga λόγω του χαρακτηριστικού τους σχεδιασμού, θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά μεγάλων προϊόντων, όπως για παράδειγμα ελικοπτέρων, μηχανών αεροσκαφών, καθώς και εξοπλισμού για χρήση στο διάστημα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η γαλλική Airbus, η νέα εταιρεία cargo, ονόματι Airbus Beluga Transport, θα αξιοποιεί πέντε παλαιότερα BelugaST και θα συνεργάζεται με εξωτερικούς πελάτες. Μέχρι στιγμής, τα αεροπλάνα αυτά χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά εξοπλισμού αεροσκαφών από την ίδια την Airbus. Συγκεκριμένα, μεγάλα τμήματα αεροσκαφών, όπως τα φτερά, μεταφέρονταν από τις μονάδες παραγωγής στα διάφορα εργοστάσια της Airbus στην Ευρώπη.

Νέα εταιρεία cargo με τα αεροσκάφη «φάλαινες» της Airbus-1

φωτ. shutterstock

Για την χρήση αυτή πλέον θα χρησιμοποιηθεί ο αναβαθμισμένος τύπος αεροσκαφών της ίδιας σειράς, τα BelugaXL, τα οποία έχουν ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα από τους 47 μετρικούς τόνους του BelugaST.

΄Οπως μάλιστα ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, τα BelugaXL, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν δύο φτερά του A350 (αντί ενός), θα αξιοποιηθούν για την επιτάχυνση της παράδοσης ενόψει της ανάκαμψης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος cargo αναπτύχθηκε κατά 6,9% το 2021 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 και αποτέλεσε φωτεινή εξαίρεση στον τομέα των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Διαμάχη Airbus – Qatar: Ακύρωσε νέα παραγγελία αεροσκαφών

Airbus και Boeing απειλούνται εξ ανατολών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News