Business & Finance Σάββατο 22/01/2022, 12:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θυμάστε τα σπίτια του 1 ευρώ στην Ιταλία; Δείτε τι έκανε το Airbnb

Θυμάστε τα σπίτια του 1 ευρώ στην Ιταλία; Δείτε τι έκανε το Airbnb

Θυμάστε τo Μουσομέλι και τα υπόλοιπα χωριά της Σικελίας, όπου μπορούσες να αγοράσεις ολόκληρο σπίτι, καταβάλλοντας το ποσό του… 1 ευρώ; Στόχος των ντόπιων ήταν η άφιξη νέων κατοίκων, η αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας και η επιστροφή της ζωής στην επαρχία. 

Και τελικά το στοίχημα φαίνεται πως κερδίζεται σιγά – σιγά. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη την πρωτοβουλία της Airbnb, η οποία έσπευσε να αγοράσει ένα από τα ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα σπίτια του 1 ευρώ, και να το μετατρέψει σε ένα παραδοσιακό αγροτικό σπίτι της ιταλικής εξοχής. 

Το ακίνητο βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό, το Σαμπούκο, το οποίο το 2016 είχε βραβευτεί ως το πιο όμορφο της γειτονικής χώρας. Απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Παλέρμο, τη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας. 

Και τι αποφάσισε να κάνει η Airbnb με αυτό το σπίτι; Το εξής απλό: Το παραχωρεί σε οποιονδήποτε έναντι της τιμής του 1 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνει στην περιοχή για τουλάχιστον 12 μήνες, δηλαδή για έναν χρόνο.  

«Θα πρέπει να έχει πάθος με τη φύση, την ιταλική κουλτούρα και να διαδραματίσει τον δικό του ρόλο στην αναγέννηση του τόπου» γράφει στη σχετική αγγελία η δημοφιλής πλατφόρμα. «Όσοι μείνουν εκεί θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στη ζωή του χωριού».  

Όπως είναι φυσικό, ήδη οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι αρκετές. Άλλωστε, πρόκειται για ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό του ιταλικού νότου. 

Βέβαια, μπορείς και εσύ να κάνεις αίτηση, εδώ από την Ελλάδα. Αρκεί να είσαι πάνω από 18 ετών και να γνωρίζεις αγγλικά ή ιταλικά.  

Η προθεσμία για τις αιτήσεις εκπνέει στα τέλη Φεβρουαρίου. Βιάσου! 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Expats: Πώς και γιατί η Αθήνα βρέθηκε δεύτερη ανάμεσα στα καλύτερα μέρη να ζεις

Η Αθήνα στην 4η θέση ανάμεσα στους top προορισμούς για τους ψηφιακούς νομάδες

Τα 15 καλύτερα νησιά του κόσμου για συνταξιούχους – Και ένα ελληνικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News