Business & Finance Δευτέρα 13/12/2021, 18:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Atlantic: Ένεση ρευστότητας 530 εκατ. δολαρίων από Branson και Delta

Virgin Atlantic: Ένεση ρευστότητας 530 εκατ. δολαρίων από Branson και Delta

Σε έκτακτη ενίσχυση ύψους 530 εκατ. δολαρίων προχωρούν οι δύο μέτοχοι της Virgin Atlantic, προκειμένου να διασώσουν την βρετανική αεροπορική από την πρόσφατη υποχώρηση της ζήτησης στα ταξίδια παγκοσμίως.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της εταιρείας, Richard Branson, θα διαθέσει 204 εκατ. βρετανικές λίρες, ενώ τα υπόλοιπα θα χορηγήσει η αμερικανική Delta, σε αντιστοιχία με τα μερίδιά τους στην εταιρεία (51% και 49%), όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η εταιρεία.

Virgin Atlantic: Ένεση ρευστότητας 530 εκατ. δολαρίων από Branson και Delta-1

Η ένεση ρευστού πρόκειται να δώσει μία μικρή ώθηση στην αεροπορική, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της νέας μετάλλαξης Όμικρον στους ισολογισμούς της. Μεγάλο είναι ιδίως το πλήγμα στα μακρινά ταξίδια, τα οποία πριν την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης βρίσκονταν σε σταδιακή τροχιά ανάκαμψης. Παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες πως οι ταξιδιώτες κλείνουν εισιτήρια τελευταία στιγμή, καθώς οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν και αλλάζουν συνεχώς τα μέτρα εισόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις των προηγούμενο μήνα η εταιρεία αναζητούσε πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές της για τα υπερατλαντικά ταξίδια. Ανέμενε ανάκαμψη στον συγκεκριμένο τομέα, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσει τα ταξιδιωτικά μέτρα.

«Ο όμιλος Virgin και η Delta Air Lines, καθώς και οι πιστωτές μας, έχουν γίνει πηγή αστείρευτης υποστήριξης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Shai Weiss. Ο ίδιος σημείωσε πως η εταιρεία θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2023, χάρη στην αύξηση της ζήτησης και τα αποθεματικά ύψους 300 εκατ. στερλίνων που έχει ήδη εξασφαλίσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Air France – KLM: Προχώρησε σε πληρωμή του δανεισμού της επιδιώκει αναδιάρθρωσή του

ΥΠΑ: Νέες οδηγίες για πιστοποιητικό νόσησης – Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εξωτερικού

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News