Business & Finance Δευτέρα 24/01/2022, 12:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο στα τρία βιογραφικά έχουν αυτό το λάθος: Συνήθως «κόβονται» αμέσως

Δύο στα τρία βιογραφικά έχουν αυτό το λάθος: Συνήθως «κόβονται» αμέσως

Σχεδόν δύο στα τρία βιογραφικά για δουλειά περιέχουν τουλάχιστον ένα ορθογραφικό λάθος, δείχνει μια νέα έρευνα. 

Το σάιτ αγγελιών εργασίας Adzuna μελέτησε σχεδόν 150.000 βιογραφικά και διαπίστωσε ότι ένα στα τρία είχε πέντε ή περισσότερα λάθη. Πάνω από 5.000 βιογραφικά περιείχαν τουλάχιστον 20 λάθη. 

Άλλα λάθη που όπως διαπιστώθηκε είναι συχνά στα CVs, είναι μεγάλα κενά στον τομέα της προϋπηρεσίας, λανθασμένες διευθύνσεις email καθώς και υπερβολικά σύντομα  ή υπερβολικά μεγάλα βιογραφικά. 

Όπως εξηγεί ο συνιδρυτής της Adzuna, Andrew Hunters, ένα ατημέλητο βιογραφικό μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την καριέρα του υποψηφίου. «Η υποβολή ενός βιογραφικού είναι συνήθως το πρώτο βήμα στη διαδικασία της αίτησης για μια δουλειά και η πρώτη ευκαιρία που έχει ο υποψήφιος για να εντυπωσιάσει», λέει. 

«Έγγραφα με ορθογραφικά λάθη ή πληροφορίες που λείπουν συχνά οδηγούν στο να ‘κοπεί’ ο υποψήφιος από το πρώτο στάδιο», σημειώνει ο Hunters. 

Και συμβουλεύει όσους αναζητούν εργασία να γράψουν ένα προσωπικό σημείωμα στο οποίο να περιγράφουν τις φιλοδοξίες για την καριέρα τους αλλά και να δηλώσουν εάν προτιμούν την τηλεργασία, την υβριδική εργασία ή την εργασία από το γραφείο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Θέλετε να βρείτε νέα δουλειά; Τρία «κόλπα» που αυξάνουν τις πιθανότητες

Πώς και πότε να ζητήσετε αύξηση μισθού – Συμβουλές από την γκουρού των διαπραγματεύσεων

Ο προϊστάμενος σας ακολουθεί στα social media: Τι πρέπει να κάνετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News