Business & Finance Δευτέρα 17/01/2022, 18:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέλετε να βρείτε νέα δουλειά; Τρία «κόλπα» που αυξάνουν τις πιθανότητες

Θέλετε να βρείτε νέα δουλειά; Τρία «κόλπα» που αυξάνουν τις πιθανότητες

Εάν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε δουλειά, τότε δεν πρέπει να χάνετε ούτε λεπτό. Πρέπει να βγείτε άμεσα στην αγορά και να αναζητήσετε τον επόμενο σταθμό της επαγγελματικής σας καριέρας. 

Για να αυξήσετε, όμως, τις πιθανότητες επιτυχημένης εξεύρεσης, τότε υπάρχουν ορισμένα μικρά τρικ, τα οποία εφόσον ακολουθήσετε, μπορείτε να βγείτε σημαντικά ωφελημένοι και να έχετε προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών. 

Μία από τις βασικές συμβουλές είναι η άμεση αποστολή βιογραφικού. Σύμφωνα με έρευνες, τα πρώτα βιογραφικά που φθάνουν στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του LinkedIn, αν στείλετε βιογραφικό μέσα στα πρώτα 10 λεπτά από τη δημοσίευση της αγγελίας, τότε έχετε έως και τετραπλάσιες πιθανότητες να κληθείτε σε συνέντευξη.  

Γι’ αυτό τον λόγο, είναι καλό να ενεργοποιήσετε τα job alers, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις γνωστές εφαρμογές εύρεσης εργασίας, προκειμένου να είστε διαρκώς ενήμεροι για το τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά. 

Μία ακόμη συμβουλή είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε από την επόμενη εργασίας σας. Εν ολίγοις, να έχετε κατασταλάξει στο τι επιθυμείτε να κάνετε στη νέα θέση που θα διεκδικήσετε.  

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, πριν πάτε σε μία συνέντευξη, είναι καλό να κοιτάξετε τον καθρέπτη του δωματίου σας και να απαντήσετε τις εξής ερωτήσεις, ώστε να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι. 

  • Τι πραγματικά χρειάζομαι στη δουλειά μου; 
  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματά μου; 
  • Ποιος θέλω να είναι ο ρόλος της δουλειάς στη ζωή μου; 
  • Είναι μια θέση εργασίας ή το πάθος μου; 

Τελευταίο, μα καθόλου ασήμαντο, είναι το δίκτυο αναζήτησης εργασίας. Όσο πιο ευρύ είναι, τόσο μεγαλύτερες είναι η πιθανότητες επιτυχίας. Τόσο σε επίπεδο εύρεσης μιας νέας θέσης, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης προτού παραβρεθείτε σε μια συνέντευξη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς γίνεται κάποιος… κακό αφεντικό – Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος

4 συμβουλές για να μην σκέφτεσαι συνέχεια τη δουλειά

Πώς και πότε να ζητήσετε αύξηση μισθού – Συμβουλές από την γκουρού των διαπραγματεύσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News