Business & Finance Δευτέρα 10/01/2022, 10:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο CEO που πληρώνει τους υπαλλήλους του 5.000 δολάρια για να παραιτηθούν

Ο CEO που πληρώνει τους υπαλλήλους του 5.000 δολάρια για να παραιτηθούν

Οι ελλείψεις προσωπικού και οι μαζικές παραιτήσεις εργαζομένων αναδεικνύονται πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αλλά και αλλού.

Καθώς μόνο τον Νοέμβριο και μόνο στις ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους 4,5 εκατομμύρια άτομα, οι επιχειρήσεις προσφέρουν αυξήσεις μισθών, μπόνους πρόσληψης και διάφορα προνόμια σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν εργαζόμενους και να διατηρήσουν το προσωπικό τους.

Όμως, ο Chris Ronzio, CEO της Trainual, ακολουθεί μία διαφορετική προσέγγιση. Η Tainual είναι μια εταιρεία λογισμικού που βοηθά μικρές επιχειρήσεις να χτίσουν και να εκπαιδεύσουν ομάδες. Πώς αντιμετωπίζει τις ελλείψεις προσωπικού ο Ronzio; Αντί να πληρώνει τους υπαλλήλους του περισσότερα για να μείνουν, τους πληρώνει για να παραιτηθούν. Με τη στρατηγική αυτή, καταφέρνει να διατηρήσει τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου αλλά και την ισχυρή κουλτούρα της εταιρείας.

O Ronzio ξεκίνησε να πληρώνει τους υπαλλήλους του για να παραιτηθούν τον Μάιο του 2020. Αρχικά, η εταιρεία προσέφερε σε όλους τους νεοπροσληφθέντες «μπόνους» 2.500 δολαρίων για να παραιτηθούν, δύο εβδομάδες αφότου έπιασαν δουλειά. Ουσιαστικά, στόχος ήταν να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους είχαν αμφιβολίες για το εάν ήθελαν να μείνουν. Και όμως, ούτε ένας από τους 38 υπαλλήλους που προσελήφθησαν δεν αποδέχθηκε την προσφορά. Τώρα, η Trainual έχει αυξήσει το ποσό στα 5.000 δολάρια.

«Με τη σημερινή αγορά εργασίας, οι ομάδες που κάνουν προσλήψεις πρέπει να κινηθούν γρήγορα στην αξιολόγηση των υποψηφίων, επομένως είναι αδύνατο να είναι σωστοί στις επιλογές τους όλες τις φορές», εξηγεί ο Ronzio.  «Η προσφορά για παραίτηση επιτρέπει στην σκόνη να κατακαθίσει έπειτα από μία γρήγορη διαδικασία και αφήνει το νέο μέλος της ομάδας την ευκαιρία να εγκαταλείψει εάν δεν είναι ενθουσιασμένο».

Ο Ronzio πιστεύει ότι δίνοντας στους υπαλλήλους του το οικονομικό κίνητρο και τη δύναμη να «απολύσουν την εταιρεία», στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε ό,τι αφορά την κουλτούρα της επιχείρησης. «Είναι κάτι πολύ ισχυρό εάν έχουν απορρίψει τα μετρητά, έχουν επιλέξει να μείνουν και να δεσμευτούν. Αυτό δημιουργεί το έδαφος για μία σπουδαία εργασιακή σχέση», εξηγεί ο CEO.

Άλλωστε, μέσα σε δύο εβδομάδες από την πρόσληψη, η αποχώρηση ενός νέου υπαλλήλου προκαλεί μικρότερα προβλήματα στην εταιρεία από ό,τι εάν είχε μείνει για περισσότερο, όταν η επιχείρηση θα είχε επενδύσει πολλά πάνω του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης: 

5+1 σημάδια ότι είναι ώρα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Το μυστικό της επιτυχίας; Όχι εξυπνάδα και σκληρή δουλειά, λέει ο ισχυρότερος τραπεζίτης

Ο προϊστάμενος σας ακολουθεί στα social media: Τι πρέπει να κάνετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News