Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 15:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι η κατάλληλη μέρα για να παίρνουμε ρεπό;

Ποια είναι η κατάλληλη μέρα για να παίρνουμε ρεπό;

Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε εξουθενωμένοι αυτή την στιγμή. Και ας βρισκόμαστε στα μέσα της εργασιακής εβδομάδας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν το 50% των Αμερικανών νιώθει ψυχική και σωματική κούραση μετά το τέλος του 8ώρου, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Society for Human Resource Management. 

Το να πάρεις μία ημέρα άδεια ή ρεπό, ενδεχομένως, είναι ο εξυπνότερος τρόπος για να ανεβάσεις της διάθεσή σου. Οπωσδήποτε, 24 ώρες διαλείμματος δεν λύνουν όλα τα προβλήματα, αλλά βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η Lisa Orbe-Austin, ψυχολόγος στο επάγγελμα, επιβεβαιώνει ότι η μία ημέρα ξεκούρασης μπορεί να παράσχει ανακούφιση στην πνευματική μας υγεία, αλλά και να αυξήσει την ικανότητα να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. 

Ποια επομένως, είναι η καλύτερα ημέρα της εργασιακής εβδομάδας για να πάρουμε άδεια ή ρεπό; 

Για τη Melody Wilding, ειδική σε θέματα εργαζομένων, η κατάλληλη ημέρα δεν είναι μεσοβδόμαδα, καθώς είναι δυσκολότερο να αποφορτιστούμε ψυχολογικά και να «αδειάσουμε» τελείως. 

Γι’ αυτό τον λόγο, προτείνει είτε τη Δευτέρα είτε την Παρασκευή, προκειμένου να προκαλέσουμε μια άτυπη παράταση του Σαββατοκύριακου.  

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η Orbe-Austin, η οποία θεωρεί λάθος επιλογή την Τετάρτη, παρότι ορισμένοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο «σπάμε» την εβδομάδα στα δύο. 

Μεταξύ της Δευτέρας ή της Παρασκευής, δε, η ίδια δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στη Δευτέρα, καθώς, όπως εξηγεί, μας επιτρέπει να δώσουμε έναν ηπιότερο ρυθμό στην εβδομάδα που ακολουθεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από HuffPost

Διαβάστε επίσης:

Πώς να βγάλετε πολλά χρήματα: Η απλή συμβουλή ενός δισεκατομμυριούχου

Πώς γίνεται κάποιος… κακό αφεντικό – Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος

4 συμβουλές για να μην σκέφτεσαι συνέχεια τη δουλειά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News