Business & Finance Τρίτη 18/01/2022, 11:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS για Bitcoin: Έρχεται δεύτερος «crypto χειμώνας»;

UBS για Bitcoin: Έρχεται δεύτερος «crypto χειμώνας»;

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων κινδυνεύουν με έναν ακόμα «χειμώνα», όπου οι τιμές θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν για χρόνια, προειδοποιούν οι αναλυτές της UBS.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve μέσα στο 2022 θα περιορίσουν την ελκυστικότητα των κρυπτονομισμάτων στα μάτια πολλών επενδυτών, σημειώνει ο ελβετικός επενδυτικός οίκος σε ανάλυσή του.

Τα ελαττώματα της τεχνολογίας των κρυπτονομισμάτων και η ρύθμιση της αγοράς αναγνωρίζονται επίσης ως παράγοντες κινδύνου.

Σημειώνεται ότι η τιμή του bitcoin έχει υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αγορές προεξοφλούν τουλάχιστον τρεις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μέσα στο 2022.

Σήμερα, το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα κινείται γύρω στα 41.680 δολάρια, απέχοντας πολύ από το ιστορικό ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο.

Οι αναλυτές της UBS πιστεύουν ότι οι εξελίξεις στην αγορά μπορεί να γίνουν και χειρότερες, με τις τιμές να υποχωρούν περαιτέρω και να κάνουν χρόνια να ανακάμψουν.

Ο τελευταίος «crypto winter» είχε σημειωθεί στα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018, όταν το bitcoin έπεσε από τα 20.000 δολάρια κάτω από τα 4.000 δολάρια, όπου και παρέμεινε για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Το αποτέλεσμα ήταν, τότε, ότι πολλοί από τους επενδυτές έχασαν το ενδιαφέρον τους για τα κρυπτονομίσματα.

UBS για Bitcoin: Έρχεται δεύτερος «crypto χειμώνας»;-1

Εάν οι κεντρικές τράπεζες λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αυτό στερεί από τα κρυπτονομίσματα έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα αγοράζει σε αυτή τη φάση μία μερίδα των επενδυτών, σημειώνει η UBS.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έχασε την πέρασή του το Bitcoin – Σε ποια κρυπτονομίσματα στρέφονται οι καταναλωτές

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια

JP Morgan: Τα 4 κρυπτονομίσματα που θα «σκοτώσουν» το ether

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News