Business & Finance Σάββατο 8/01/2022, 08:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Τα 4 κρυπτονομίσματα που θα «σκοτώσουν» το ether

JP Morgan: Τα 4 κρυπτονομίσματα που θα «σκοτώσουν» το ether

Με κεφαλαιοποίηση 380 δισ. δολαρίων, το ether είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα, μετά το bitcoin, έστω και ένα έχει χάσει περίπου το 35% από τα υψηλά του, ή αλλιώς περίπου 200 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης. 

Τώρα, η JP Morgan προειδοποιεί ότι η κυριαρχία του Ethereum, του  crypto δικτύου του νομίσματος ether, κινδυνεύει, καθώς η σημαντική αναβάθμιση του blockchain του, η οποία θα το κάνει πιο ανταγωνιστικό απέναντι στα νεότερα δίκτυα, απέχει έναν χρόνο. 

Με την εκτίναξη των όγκων συναλλαγών των NFTs και άλλων ψηφιακών προϊόντων, το Ethereum παρουσιάζει προβλήματα τους τελευταίους μήνες στην αποδοτικότητα και τον αριθμό των συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο. 

Η JP Morgan πιστεύει ότι νέα κρυπτονομίσματα που θα εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις στα βασικά ελαττώματα του Ethereum θα απειλήσουν την κυριαρχία του. 

1.       Το Solana είναι πολύ γρηγορότερο 

Το Solana είναι ένα από τα γρηγορότερα αναπτυσσόμενα κρυπτονομίσματα. Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι μπορεί να εκτελέσει περίπου 50.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, έναντι 15-45.000 του Ethereum.  

2.       Το Cardano μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο 

Το Cardano δημιουργήθηκε από έναν εκ των συνιδρυτών του Ethereum, τον Charles Hoskinson και σύμφωνα με την JP Morgan, μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. 

3.       Το Polkadot είναι πιο ευέλικτο 

Το Polkadot στοχεύει να λύσει κάποια από τα ζητήματα ανάπτυξης και κόστους του Ethereum, ενώ παράλληλα, είναι πιο ευέλικτο γιατί επιτρέπει στα blockchains να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Αυτή η προσέγγιση διευκολύνει τους developers να μεταφερθούν στο σύστημα του Polkadot. 

4.        Το Tezos δίνει στον χρήστη τον έλεγχο

Το Tezos μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο, παρέχει καλή ασφάλεια και επιτρέπει στους χρήστες να παρεμβαίνουν στη διακυβέρνηση και την κατεύθυνση του blockchain. 

Βέβαια, όπως τονίζει η JP Morgan, και τα τέσσερα αυτά cryptos έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν πριν να μπορέσουν να διεκδικήσουν την κυριαρχία του Ethereum, αφού η συνολική κεφαλαιοποίησή τους δεν φτάνει ακόμα ούτε στο ένα τρίτο της αξίας του ether. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης: 

Κρυπτονομίσματα: Άλμα 80% στις παράνομες συναλλαγές το 2021

Είναι το bitcoin ο νέος χρυσός; Πιθανά τα 100.000 δολάρια, λέει η Goldman Sachs

Γκάρι Κασπάροφ: Το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο σε 10 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News