Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 15:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκάρι Κασπάροφ: Το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο σε 10 χρόνια

Γκάρι Κασπάροφ: Το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο σε 10 χρόνια

Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δολάριο σε δέκα χρόνια, προβλέπει ο καλύτερος σκακιστής όλων των εποχών, Γκάρι Κασπάροφ. 

Η σκακιστική ιδιοφυΐα είπε στο Coindesk Monday ότι θεωρεί τα κρυπτονομίσματα σαν το bitcoin «ψηφιακό χρυσό», καθώς μπορούν να διατηρήσουν την αξία τους παρά την αύξηση του πληθωρισμού. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ένα καλό εργαλείο για όσους θέλουν να απαντήσουν στις υπερβολικές δαπάνες των κυβερνήσεων, οι οποίες πυροδοτούν τον πληθωρισμό και «ροκανίζουν» την αξία των περιουσιακών στοιχείων. 

«Στις δημοκρατικές χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης, θα τυπωθούν τρισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Κασπάροφ. «Δεν είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ελεύθερη να χρησιμοποιεί τους φόρους μου, ουσιαστικά για να υποτιμήσει το δολάριο». 

«Νομίζω είναι πολύ σημαντικό ότι η τεχνολογία μου προσφέρει μια ευκαιρία να παλέψω, να προστατεύσω την περιουσία που τόσο δύσκολα απέκτησα, Και πιστεύω ότι το bitcoin –το οποίο θεωρώ ότι είναι ψηφιακός χρυσός- και τα άλλα κρυπτονομίσματα είναι ο δρόμος για το μέλλον», δήλωσε. 

«Δεν είμαι ειδικός στα οικονομικά, αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν σε 10 χρόνια, το δολάριο αντικατασταθεί από ένα καλάθι από coins», πρόσθεσε. 

Ο Κασπάροφ, που έχει ταχθεί κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι εδώ και καιρό ένθερμος υποστηρικτής του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων. Άρχισε να ασχολείται με αυτά μέσω του Human Rights Foundation, το οποίο προωθεί τα κρυπτονομίσματα σαν ένα τρόπο να αποκτήσουν οι άνθρωποι χρηματοδότηση πέραν του κρατικού ελέγχου. 

Τον Δεκέμβριο, ο Κασπάροφ κυκλοφόρησε μία σειρά NFTs (non-fungible tokens), με βάση μεγάλους σταθμούς της ζωής του, όπως η διάσημη παρτίδα σκάκι που έπαιξε με αντίπαλο τον υπολογιστή Deep Blue της IBM, τη δεκαετία του 1990. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

Είναι το bitcoin ο νέος χρυσός; Πιθανά τα 100.000 δολάρια, λέει η Goldman Sachs

Οι κροίσοι του crypto: Ποιος είναι ο Μπράιαν Άρμστρονγκ που αγόρασε έπαυλη 133 εκατ. δολαρίων

Κρυπτονομίσματα: Πόσα θα είχατε σήμερα εάν είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια στις αρχές του έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News