Business & Finance Τετάρτη 5/01/2022, 21:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Bividend»: Η πρώτη εταιρεία που δίνει μέρισμα σε Bitcoin

«Bividend»: Η πρώτη εταιρεία που δίνει μέρισμα σε Bitcoin

Η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει μέρισμα στους επενδυτές της σε Bitcoin γίνεται η BTCS, που δραστηριοποιείται στο blockchain. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επενδυτές της θα έχουν την επιλογή ανάμεσα σε χρηματικό μέρισμα αξίας αντίστοιχης με 5 σεντ του δολαρίου ανά μετοχή ή στο αντίστοιχο ποσό σε Bitcoin ανάλογα με την τιμή του τη δεδομένη στιγμή.

Αποκάλεσε το μέρισμα Bividend εκ του dividend (μερισμα)+ Bitcoin το οποίο θα μπορεί να καταβληθεί από τις 17 Μαρτίου.

Οι μετοχές της BTCS εκτινάχθηκαν μετά την ανακοίνωση, σημειώνοντας αύξηση έως και 43% στα 4,4 δολάρια ανά μετοχη. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανήλθε στα 43 εκατ. δολάρια. Προηγουμένως, η μετοχή βρισκόταν σε χαμηλά ενός έτους.

«Θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους μακροχρόνιους μετόχους μας για τη συνεχιζόμενη στήριξη τους και να ενθαρρύνουμε την οικονομική ελευθερία προσφέροντας τα μέσα, ώστε να διευκολύνουμε την κατοχή bitcoin και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Charles W Allen.

Σημειώνεται πως η εταιρεία, η οποία έχει ως έδρα το Maryland των ΗΠΑ, προσφέρει ανάλυση χαρτοφυλακίου και υπηρεσίες διαχείρισης μεριδίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, MarketWatch

Διαβάστε επίσης:

Γκάρι Κασπάροφ: Το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο σε 10 χρόνια

Είναι το bitcoin ο νέος χρυσός; Πιθανά τα 100.000 δολάρια, λέει η Goldman Sachs

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News