Business & Finance Κυριακή 16/01/2022, 19:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχασε την πέρασή του το Bitcoin – Σε ποια κρυπτονομίσματα στρέφονται οι καταναλωτές

Έχασε την πέρασή του το Bitcoin – Σε ποια κρυπτονομίσματα στρέφονται οι καταναλωτές

Συνεχώς αυξάνονται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, πέραν του Bitcoin, για τις συναλλαγές τους, σύμφωνα με την BitPay.

Σύμφωνα με στοιχεία της BitPay, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργασίας πληρωμών με κρυπτονομίσματα παγκοσμίως, οι πληρωμές με Bitcoin πέρυσι υποχώρησαν περίπου στο 65% από το 92% το 2020. Σε σχέση με τις πληρωμές που επεξεργάστηκε η εταιρεία, το 15% πραγματοποιήθηκε με Ether, ενώ τα stablecoins ανήλθαν στο 13%. Οι υπόλοιπες πληρωμές πραγματοποιήθηκαν με άλλα κρυπτονομίσματα, ενώ το Dogecoin, το Shiba και το Litecoin αποτέλεσαν το 3% του συνόλου.

Ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin φαίνεται πως έχασε ένα μέρος της πέρασής του πέρυσι, καθώς τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από εμπόρους για διασυνοριακές συναλλαγές.

Παράλληλα όμως, οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο στα stablecoins το 2020, καθώς διαφημίζεται πως η αξία τους παραμένει πιο σταθερή.

Αντιθέτως, τα δημοφιλή κρυπτονομίμστα παρουσίασαν μεγάλες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του 2021. Το Bitcoin συγκεκριμένα, σημείωσε τους τελευταίους μήνες δραματική πτώση, ενώ τις πρώτες ημέρες της χρονιάς η τιμή του κατρακυλούσε.

Αντιθέτως, πιο δημοφιλή έγιναν ορισμένα κρυπτονομίσματα, μεταξύ αυτών και το Doge, που απέκτησαν πιστούς θαυμαστές χάρη στον Έλον Μασκ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα δέχεται το Dogecoin για ορισμένες συναλλαγές, όχι όμως για αγορές των αυτοκινήτων της.

Στην ιστοσελίδα της Tesla, ήδη προσφέρεται η δυνατότητα πληρωμής με το προαναφερόμενο κρυπτονόμισμα για ορισμένα προϊόντα, όπως το ηλεκτρικό σκούτερ για παιδιά Cyberquad for Kids.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Το χειρότερο ξεκίνημα έτους από το 2012 – Σωρευτικές απώλειες 12%

Οι συμβουλές για cryptos από Kim Kardashian και Floyd Mayweather που τους οδήγησαν στα δικαστήρια

Επένδυση-«πύραυλος»: Εάν είχατε τοποθετήσει 10 δολάρια πριν ένα χρόνο θα είχατε σήμερα 3 εκατ. δολάρια

Ποιας χώρας οι χάκερς «έβαλαν χέρι» σε κρυπτονομίσματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News