Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 14:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμβουλές για cryptos από Kim Kardashian και Floyd Mayweather που τους οδήγησαν στα δικαστήρια

Οι συμβουλές για cryptos από Kim Kardashian και Floyd Mayweather που τους οδήγησαν στα δικαστήρια

Συλλογική αγωγή κατατέθηκε κατά της Kim Kardashian West και του πρώην επαγγελματία μποξέρ Floyd Mayweather για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με ένα όχι και τόσο γνωστό κρυπτονόμισμα, το EthereumMax, το οποίο προώθησαν στα εκατομμύρια των followers τους στα social media.

Οι προσφεύγοντες στο αρμόδιο δικαστήριο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι το EthereumMax συνεργάστηκε με τους διασήμους για την προώθηση του κρυπτονομίσματος και συνεπώς την χειραγώγηση της τιμής του με «εσφαλμένες ή παραπλανητικές δηλώσεις» σε αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Kardashian West προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πέρυσι, όταν ανέβασε story στο Instagram προωθώντας το EthereumMax: «Σας αρέσουν τα crypto;;; Δεν δίνω οικονομικές συμβουλές, αλλά μοιράζομαι τι μου είπαν μόλις οι φίλοι μου για το κρυπτονόμισμα Ethereum Max!».

Οι συμβουλές για cryptos από Kim Kardashian και Floyd Mayweather που τους οδήγησαν στα δικαστήρια-1

Στην ανάρτηση αυτή, η Kardashian West σημείωνε ότι επρόκειτο για διαφημιστικό περιεχόμενο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε πληρωθεί για την προώθηση του κρυπτονομίσματος. Εκτιμάται ότι έλαβε μεταξύ 500.000 και 1 εκατ. δολάρια για τη συγκεκριμένη διαφήμιση, χωρίς ωστόσο να έχει δημοσιευθεί το ακριβές ποσό.

Όσον αφορά τον Floyd Mayweather, προώθησε το κρυπτονόμισμα στο ματς του με τον σταρ του YouTube, Logan Paul. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να πληρώσουν για τα εισιτήρια του αγώνα με EthereumMax, γεγονός που εκτόξευσε την τιμή του, όπως σημειώνεται στην αγωγή.

Επίσης, ο μποξέρ προώθησε το EthereumMax κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου συνεδρίου για το Bitcoin που έλαβε χώρα στο Miami, που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρίσει από τη σκηνή με φόντο το μαζικό γιουχάρισμα από τους θεατές.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, ο Mayweather, σε αντίθεση με την Kardashian West δεν έχει επισημάνει ποτέ ότι πληρώνεται για διαφήμιση.

Οι Μηνυτές

Οι ενάγοντες είναι επενδυτές του EthereumMax, με πρωτοβουλία του Ryan Huegelrich, κατοίκου της Νέας Υόρκης, οι οποίοι αγόρασαν το κρυπτονόμισμα μεταξύ 14 Μαΐου και 17 Ιουνίου του 2021.

Το κρυπτονόμισμα έχει χάσει περίπου το 97% της αξίας του από τις αρχές του Ιουνίου με αποτέλεσμα να κατηγοριοποιείται από ορισμένους επενδυτές ως στρατηγική «pump and dump», όπου επιχειρείται η αύξηση της τιμής μέσω εσφαλμένων ή παραπλανητικών δηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το EthereumMax δεν έχει καμία σχέση με το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στη σχετική αγορά, όπως σημειώνεται και στην αγωγή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ο προϊστάμενος σας ακολουθεί στα social media: Τι πρέπει να κάνετε

Η 10χρονη μεγιστάνας: Θα αποσυρθεί στα 15 πολυεκατομμυριούχος;

Έκανε το Tesla… ορυχείο για Bitcoin και βγάζει 800 δολάρια κάθε μήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News