Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 19:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνιμες κατοικίες…στη θάλασσα από το 2024

Μόνιμες κατοικίες…στη θάλασσα από το 2024

Το όνειρο όσων αγαπούν πραγματικά τη θάλασσα και τα κρουαζιερόπλοια επιχειρεί να πραγματοποιήσει η Storylines, η οποία προσφέρει πολυτελείς κατοικίες μακροχρόνιας μίσθωσης ή ακόμη και μόνιμες, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Η διαφορά της Storylines σε σχέση με τις πολλές ακόμη εταιρείες που έχουν κάνει αντίστοιχα βήματα τα τελευταία χρόνια είναι ότι προσφέρει τις κατοικίες αυτές σε χαμηλές – για την σχετική αγορά – τιμές.

Συγκεκριμένα, οι τιμές ξεκινούν από τα 400.000 δολάρια και φτάνουν έως και τα 8 εκατομμύρια δολάρια. Οι κατοικίες θα διατίθενται από το 2024 και θα είναι διαμερίσματα με ένα έως και 4 υπνοδωμάτια πλήρως επιπλωμένα. Επίσης, θα προσφέρονται στούντο και ρετιρέ.

Γενικά, οι κατοικίες θα διατίθενται προς πώληση, ωστόσο ένας περιορισμένος αριθμός διαμερισμάτων θα προσφέρεται για μονοετή ή διετή ενοικίαση.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Storylines, Alister Punton, έχουν πουληθεί ήδη κάποιες από τις 547 κατοικίες που διατίθενται συνολικά. Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να πωληθούν όλες.

Υπηρεσίες

Όσοι μπορέσουν να αποκτήσουν κάποια από τις κατοικίες αυτές θα έχουν στη διάθεσή τους μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών επί θαλάσσης. Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Κροατία, θα έχει 20 εστιατόρια και μπαρ, μία ζυθοποιία, τρεις πισίνες, μία βιβλιοθήκη με χωρητικότητα 10.000 βιβλίων, ένα κινηματογράφο, ένα σύγχρονο κέντρο ευεξίας, μπόουλινγκ και έναν κήπο που θα ηλεκτροδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Μόνιμες κατοικίες…στη θάλασσα από το 2024-1

Το πλοίο, με όνομα Narrative, πρόκειται να ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι στα τέλη του 2024. Θα περάσει 1.000 ημέρες στη θάλασσα εξερευνώντας και τις έξι ηπείρους, ενώ πρόκειται να σταματά κατά μέσον όρο τρεις έως πέντε ημέρες σε κάθε λιμάνι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Πώς είναι το εσωτερικό ενός κρουαζιερόπλοιου των 1.440 δολαρίων ανά βραδιά

Η αρχή του τέλους για τα «χρυσά» διαβατήρια;

Πόσο κοστίζει ο γύρος του κόσμου σε 274 ημέρες;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News